Kiprisotto met champignons uit de romertopf

Risotto met kip en champignons, bereid in een slowcooker, is een gemakkelijke en voedzame maaltijd die sappige stukjes kip, geurige champignons en romige rijst combineert.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kipfilets
1 ui
50 g spek
zout
gemalen peper
10 cherrytomaatjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 kopje van tevoren gewekte gedroogde champignons
1 kopje bruine rijst
2 kopjes bouillon (of water)
Kookinstructies
In een pan bakken we de in stukken gesneden spek en ui, daarna voegen we het in stukken gesneden vlees toe, kruiden met zout en peper. Vervolgens voegen we paprika toe en bakken alles krachtig aan.
Alles verplaatsen we naar een keramische schaal, voegen de uitgelekte champignons, erwten, in blokjes gesneden tomaten, gewassen rijst toe en gieten het ofwel met bouillon of water.
Goed omroeren en ongeveer 35 minuten in de keramische schaal bakken, totdat de vloeistof is opgenomen.
Wat u nog niet wist over dit recept Kiprisotto met champignons uit de romertopf
Kiprisotto met champignons uit de remoska is een heerlijk en geurend gerecht dat elke liefhebber van comfortabel koken zal plezieren. De combinatie van mals kippenvlees, verse champignons en aromatische rijst creëert een harmonisch gerecht dat ideaal is voor familiemaaltijden. De remoska geeft het risotto een unieke smaak en textuur door het gelijkmatig garen van alle ingrediënten. Eenvoudige bereiding en minimale onderhoud tijdens het koken garandeert tijd om te ontspannen, terwijl het gerecht langzaam en smakelijk bereid wordt. Probeer dit recept en ontdek een favoriete maaltijd voor elke gelegenheid!