Kip paprika met room

"Mama, maak je een paprikasaus? Deze vraag heeft waarschijnlijk elke moeder gehoord. We hebben het over heerlijke kip in paprikasaus. Het vlees…"
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 verpakking kippendijen (ruggen, vleugels)
2 uien
2 eetlepels boter
1/2 zakje gemalen zoete paprikapoeder
1 snufje zout
500 ml kippenbouillon (of 1 kippenbouillonblokje)
200 g kookroom
2-3 eetlepels patentbloem
Kookinstructies
We bereiden een basis van ui en paprika. We snijden de ui fijn, bakken deze in boter en strooien er paprikapoeder over. We bakken het nog even verder.
We voegen stukjes kip toe en overgieten deze met of kippenbouillon of water. Als we water gebruiken, voegen we een bouillonblokje toe. We voegen zout alleen toe als dat nodig is. Zodra het vlees gaar is, halen we het eruit en laten we het even afkoelen.
We maken een roux door bloem met room te mengen en verdikken vervolgens de saus. We koken deze op een laag vuur gedurende ongeveer 20 minuten, af en toe roerend. Indien nodig kunnen we de dikte van de saus aanpassen door bouillon of water toe te voegen.
Ondertussen scheiden we het vlees van de botten en mengen we het door de afgewerkte saus. We kunnen deze op smaak brengen met zout en vloeibare kruiden.
We serveren meestal met macaroni, maar we kunnen ook brood als bijgerecht aanbieden.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip paprika met room
Kip met paprikasaus en room is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van de huiselijke keuken zal plezieren. Dit gerecht wordt bereid met kippenvlees dat wordt gestoofd met ui en paprika, en vervolgens wordt verfijnd met room. Door de combinatie van kruiden en zoete paprika krijgt het gerecht een onmiskenbare smaak. Het wordt meestal geserveerd met pasta, rijst of knoedels, wat het een vullende en smakelijke keuze maakt voor de lunch of het diner. Kip met paprikasaus is een van de favoriete recepten dat gezelligheid en een heerlijke geur in huis brengt.