Avgolemono

Avgolemono
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Avgolemono is een traditionele Griekse soep met een uitgebalanceerde Mediteraanse smaak. De basis is kippenvlees en citroensap.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

kippenbouillon
witte rijst
4 eieren
3 citroenen
kipfilet in blokjes
zout
peper
peterselie

Kookinstructies

Eerst koken we de rijst. Vervolgens kloppen we in een kom de eieren en het citroensap. We voegen peper en zout toe en brengen de kippenbouillon aan de kook. In de bouillon voegen we het vlees, het eimengsel en de rijst toe. We maken af met peterselie en dat is het. Het recept is eenvoudig, niet moeilijk en de soep, hoewel het misschien niet lijkt, is voedzaam en erg smakelijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Avgolemono

Avgolemono is een traditioneel Grieks gerecht dat bekend staat om zijn romige consistentie en delicate smaak. De naam komt van de woorden "avgo" (ei) en "lemoni" (citroen). Dit gerecht wordt meestal bereid als soep of saus. De belangrijkste ingrediënten zijn kippenbouillon, eieren en citroensap, die samen een unieke emulsie creëren. Variaties kunnen rijst of orzo-pasta bevatten, en vaak wordt er kipvlees aan toegevoegd. Avgolemono is ideaal voor koelere dagen, wanneer het warmt en kalmeert, terwijl het een frisse citrusachtige smaak toevoegt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte, Soepen, Grieks
Štítky:

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Avgolemono.

Reactie toevoegen