Avgolemono
Avgolemono is een traditionele Griekse soep met een uitgebalanceerde Mediteraanse smaak. De basis is kippenvlees en citroensap.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
kippenbouillon
witte rijst
4 eieren
3 citroenen
kipfilet in blokjes
zout
peper
peterselie
Kookinstructies
Eerst koken we de rijst. Vervolgens kloppen we in een kom de eieren en het citroensap. We voegen peper en zout toe en brengen de kippenbouillon aan de kook. In de bouillon voegen we het vlees, het eimengsel en de rijst toe. We maken af met peterselie en dat is het. Het recept is eenvoudig, niet moeilijk en de soep, hoewel het misschien niet lijkt, is voedzaam en erg smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Avgolemono
Avgolemono is een traditioneel Grieks gerecht dat bekend staat om zijn romige consistentie en delicate smaak. De naam komt van de woorden "avgo" (ei) en "lemoni" (citroen). Dit gerecht wordt meestal bereid als soep of saus. De belangrijkste ingrediënten zijn kippenbouillon, eieren en citroensap, die samen een unieke emulsie creëren. Variaties kunnen rijst of orzo-pasta bevatten, en vaak wordt er kipvlees aan toegevoegd. Avgolemono is ideaal voor koelere dagen, wanneer het warmt en kalmeert, terwijl het een frisse citrusachtige smaak toevoegt.