Kip naturel schnitzel met spek en champignons

Vlees voorzichtig malslaan en op smaak brengen met kruiden. Laat het daarna even rusten. Snijd ondertussen de spekjes in blokjes en de champignons in plakjes. Bak de spekjes in een pan. Voeg...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kippenbovenbouten
100 g ontbijtspek
2-4 champignons
2 eetlepels zure room
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olie
tarwemeel
gedroogde knoflook
kruiden voor kip
zout
gemalen peper
Kookinstructies
Vlees voorzichtig platkloppen en op smaak brengen. Daarna even laten staan.
Ondertussen spek in blokjes snijden en de champignons in plakjes.
In een pan het spek bakken, daarna apart zetten en een lepel olie toevoegen.
Het vlees voorzichtig in bloem wenden en snel aan beide kanten bruin bakken in de pan.
Champignons toevoegen en samen met het spek koken tot ze zacht zijn. Een beetje water toevoegen.
Room mengen met mosterd en over het vlees gieten. Daarna kort laten sudderen.
Op smaak brengen en serveren met bereide aardappelen van verschillende soorten.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip naturel schnitzel met spek en champignons
Kip natuur schnitzel met spek en champignons is een heerlijk gerecht dat sappig kipvlees combineert met krokante spek en aromatische champignons. Bij de bereiding worden de kippenfilets eerst gemarineerd om de smaak te versterken. Het spek voegt pittigheid toe aan het gerecht en de champignons zorgen voor een lekkere paddenstoelen smaak. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met een bijgerecht, zoals aardappelpuree of een frisse salade, wat het tot een ideale keuze maakt voor een familiaal diner of feestelijke gelegenheid. Geniet van de heerlijke combinatie van smaken in elke hap!