Kipfilet in pittige saus
We zullen de kipfilets schoonmaken, in blokjes snijden, ze zouten en peperen. De geschild ui snijden we in reepjes en de knoflook fijnhakken. De bacon snijden we in blokjes en de lente-ui fijnhakken. De gewassen paprika ontdoen we van de zaadlijsten en snijden we in blokjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 stuks grote ui
1/2 theelepel gemalen chilipoeder
olie
2 theelepels gemalen zoete paprika
500 g kipfilet
1 stuks verse paprika
3 teentjes knoflook
2 dl rode wijn
50 g spek
1 dl slagroom
ter garnering 1 stuks lente-ui
naar smaak zout
gemalen zwarte peper
indien nodig bouillon
Kookinstructies
Verhit olie in een pan en bak de spekjes. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Zodra de ui glazig is, voegen we het vlees toe en bakken we het al roerend aan. We mengen er gerookte paprikapoeder, chilipoeder en verse paprika door. Na een tijdje verlagen we de temperatuur en blussen we met wijn. Met het deksel erop laten we het sudderen tot het zacht is. Indien nodig, voegen we wat vocht toe. Ten slotte mengen we er slagroom doorheen.
Serveer de gekookte kipfilets met rijst, gegarneerd met fijngehakte lente-ui.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilet in pittige saus
Kippenborst in pittige saus is een heerlijk en aromatisch gerecht dat liefhebbers van gekruide keuken zal verrassen. Het vlees is mals en sappig, gemarineerd in een mix van specerijen, knoflook en chili, wat het een unieke smaak geeft. De saus wordt bereid met tomaten, uien en andere kruiden die de pittigheid van het gerecht versterken. Dit gerecht is ideaal om te serveren met rijst of vers brood dat de aromatische saus opneemt. Kippenborst in pittige saus is een uitstekende keuze voor een diner dat gegarandeerd uw dierbaren zal verrassen en plezieren.