Kipkroketten met rode saus

We snijden de kip in stukjes en doen deze in een kom, voegen zout en kruiden toe, gevolgd door knoflook en maïszetmeel. We mengen alles goed door en voegen geleidelijk water toe. We dekken de kom af en laten het een tijdje rusten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g kipfilet (gemalen)
zout
peper
1 theelepel zetmeel
1 teentje knoflook
1 theelepel gerookte paprika
2 eetlepels water
paneermeel van broodjes om te paneren
olie om in te bakken
Saus
1 eetlepel olijfolie
1 kleinere ui
1 wortel
2 plakjes gember
1 teentje knoflook
2 eetlepels ajvar (paprikapasta)
2-3 eetlepels tomatenpuree
zout naar smaak
een snufje peper
1 theelepel suiker (naar smaak)
kippenbouillon om te blussen
Kookinstructies
We snijden de kip in stukjes en doen het in een kom, voegen zout toe, kruiden, knoflook en maïzena. Alles goed mengen en water toevoegen. De kom bedekken en een paar minuten laten afkoelen.
In olijfolie bakken we gesneden ui, knoflook, gember en plakjes wortel. Dan voegen we tomatenpuree en ajvar toe, alles goed mengen en een beetje bouillon of water toevoegen. Tot slot op smaak zout, peper en suiker toevoegen voor extra smaak.
Verhit tot het kookt, verlaag dan de temperatuur en laat het zachtjes sudderen. Van het gemalen vlees vormen we 10 balletjes, halen ze door de paneermeel en bakken ze in olie goudbruin. Serveer met rijst of pasta en overgiet met de saus.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipkroketten met rode saus
Kipkroketten met rode saus zijn een heerlijk gerecht dat je zult liefhebben. Gouden, knapperige kroketten, gevuld met malse kip, zijn een ideale voorgerecht of hoofdgerecht. De rode saus, doorgaans van tomaten en kruiden, geeft het gerecht frisheid en een rijke smaak. Dit gerecht is geweldig voor zowel familiediners als feestelijke gelegenheden. Elke hap smelt op je tong en zal je smaakpapillen verwennen. Mis de kans niet om van deze geweldige combinatie te genieten!