Kipfilet met honing en cranberries
We wassen de kipschijfjes, kloppen ze lichtjes plat, zouten ze, peperen ze en kruiden met rozemarijn. In een pan verhitten we olie en bakken de schijfjes op hoog vuur aan beide kanten. Wanneer het vlees mooi goudbruin is, voegen we honing en boter toe aan de pan, die we hierin laten smelten. Zodra het gesmolten is, blussen we af met wijn en voegen we cranberry's toe. Dit laat je kort zachtjes koken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 dl witte wijn
1 theelepel rozemarijn
4 plakken kipfilet
2 eetlepels honing
100 g boter
gemalen zwarte peper
zout
1 kopje gezoete gedroogde cranberries of compote
voor garnering citroen
Kookinstructies
Vlees serveren we met een schijfje citroen, overgoten met saus. Het wordt het beste geserveerd met Amerikaanse aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilet met honing en cranberries
Kipfilet met honing en veenbessen is een delicaat gerecht dat de zoetheid van honing combineert met de zuurheid van veenbessen. Het kippenvlees wordt eerst voorzichtig in de pan gebakken, waarna honing wordt toegevoegd, die het een goudachtige kleur en rijke smaak geeft. Veenbessen bieden vervolgens een verfrissend contrast dat de hele ervaring naar een nieuw niveau tillen. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar is ook gemakkelijk te bereiden voor een gewone lunch. Serveer met rijst of aardappelpuree voor de perfecte combinatie.