Gemalen kipfilet met twee kazen

Sneden snijden we de broodjes in kleine stukjes, gieten melk erover en laten ze weken. We doen het vlees in een kom, voegen het ei, peterselie, zout, peper, melkpoeder en het broodje toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g fijngehakt vlees (borst, dijfilets)
150-200 g Goudakaas
50 g Bleu de Nijs
ongeveer 50-70 ml melk
1 ei
1 broodje
2 eetlepels volle melkpoeder
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
peper
paneermeel (ik had van twee dagen oude broodjes)
reuzel om in te bakken
Kookinstructies
We snijden de broodjes in stukjes, gieten melk eroverheen en laten het inweken. In een kom doen we het vlees, voegen we het ei, peterselie, zout, peper, melkpoeder en het geweekt broodje toe. We mengen alles goed door elkaar en stampen het mengsel een paar keer in de kom om het vlees goed te laten verbinden.
Tot slot voegen we de in blokjes gesneden Gouda en verkruimelde Niva toe aan het mengsel. We mengen het goed door elkaar en leggen het een uur in de koelkast. Daarna vormen we met vochtige handen platte schnitzels, die we in paneermeel wikkelen. We bakken ze in verhit olie aan beide kanten goudbruin.
Wat u nog niet wist over dit recept Gemalen kipfilet met twee kazen
Gemalen kipfilet met twee kazen is een heerlijke schotel die elke kipliefhebber zal bekoren. Ze bestaan uit fijn gemalen kipgehakt gemengd met geselecteerde kazen, die de schnitzels een rijke smaak en romige textuur geven. Deze schnitzels zijn ideaal voor lunch of diner, omdat ze snel te bereiden zijn en geserveerd kunnen worden met verschillende bijgerechten, zoals aardappelen of salade. Wanneer je ze in broodkruim doorhaalt en goudbruin bakt, krijg je een krokante smaak die zowel jou als je dierbaren zal verleiden.