Gevulde kalkoenborst

Gevulde kalkoenborst
Voorbereidingstijd: 70 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eerst bereiden we de vulling voor, die we gaan gebruiken voor de vulling. We nemen het gemalen vlees, voegen zout, gemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kalkoeni borst (ik had 550 g)
zout
gemalen peper
nootmuskaat
kipkruiden
3 eetlepels olie
160 g gemengd gehakt
80 g kalkoendreinen of kippenlever
1 ei
1 eetlepel zoete room

Kookinstructies

Eerst maken we de vulling klaar, die we voor de vulling zullen gebruiken. We nemen gemalen vlees, voegen zout toe, voegen gemalen peper toe, een beetje geraspte nootmuskaat, één klein ei, een lepel room en mengen alles goed door. Ten slotte mengen we kleine stukjes lever erdoor.

De kruiden kunnen we aanpassen aan onze voorkeuren. Nogmaals goed doorroeren. Als we het vlees zelf malen, kunnen we ook de lever samen met het vlees malen.

In de kalkoenfilet maken we voorzichtig een zakje met behulp van een lang en scherp mes, waarbij we proberen het zo groot mogelijk te maken, maar het vlees niet door te snijden. We vullen de zak met de vulling en fixeren de opening met een lange metalen naald, eventueel kunnen we ook een satéstokje of tandenstoker gebruiken.

We voegen zout toe aan het oppervlak van het vlees, we kunnen ook een kruidenmix voor gevogelte toevoegen. We plaatsen het in een braadslee waaraan we eerst een beetje olie hebben toegevoegd, en voegen ook een beetje water toe. We bedekken de braadslee of dekken deze af met aluminiumfolie en plaatsen deze in de voorverwarmde oven.

We bakken langzaam, aan het einde verwijderen we het deksel, we besprenkelen het vlees af en toe met het vet en zorgen ervoor dat het vlees niet aanbrandt.

We snijden het vlees dan in plakjes en serveren het met verschillende bereide aardappelen (ik had gestampte). Op het bord onder het vlees voegen we wat van het vet toe. Na afkoeling is het ook geweldig voor het maken van verschillende koude schotels.

In de vulling van het gemalen vlees kunnen we in plaats van lever ook andere ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld stukjes salami of spek, erwten, champignons of wortelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde kalkoenborst

Gevulde kalkoenborst is een delicatessen en gezond gerecht dat elke vleesliefhebber zal plezieren. De kalkoenborst wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kruiden, groenten, noten of gedroogd fruit, wat het gerecht een unieke smaak geeft. Dit recept is ideaal voor de feesttafel, maar ook voor een gewone zondagse lunch. Kalkoenvlees is mals en sappig, wat in combinatie met de vulling een onvergetelijke ervaring creëert. Het wordt vaak geserveerd met bijgerechten, zoals aardappelen of rijst, die de totale smaakprofiel perfect aanvullen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: gevogeltevlees, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, gebraden, gemiddeld-moeilijk, kalkoenvlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde kalkoenborst.

Reactie toevoegen