Knoflookkip

Alle ingrediënten mengen in een kom en de kip daarin een nacht marineren. De volgende dag de oven voorverwarmen op 180°C en de kip op bakpapier bakken totdat deze een gouden kleur krijgt, ongeveer...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kip in stukken zonder huid
150 g gewone yoghurt
2 theelepels kurkuma
6 teentjes knoflook - geperst
4 kardemomzaadjes
3 eetlepels honing
1 theelepel zout
Kookinstructies
In een kom mengen we alle ingrediënten en marineren we de kip daarin een nacht. De volgende dag verwarmen we de oven voor op 180°C en bakken we de kip op bakpapier gedurende ongeveer 50 minuten, totdat deze een gouden kleur krijgt.
Wat u nog niet wist over dit recept Knoflookkip
Knoflookkip is een populair en smakelijk gerecht dat het hart van veel liefhebbers van goed eten heeft veroverd. Dit recept wordt gekenmerkt door een sterke knoflooksmaak, die prachtig samengaat met het zachte vlees van de kip. De bereiding is eenvoudig - de kip wordt gemarineerd in olijfolie, knoflook, kruiden en specerijen, en vervolgens goudbruin gebakken. Het wordt vaak geserveerd met rijst of gebakken aardappelen, wat zorgt voor een perfecte culinaire ervaring. Knoflookkip is niet alleen smakelijk, maar ook gezond, dankzij de heilzame effecten van knoflook.