Wildhaas (rug) met champignonsaus

Wildhaas (rug) met champignonsaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Vlees eerst afdrogen, velletjes verwijderen, zouten en peperen. Vervolgens aan alle kanten in hete olie aanbakken. Daarna ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

popje (of ontbeend rug - ik gebruikte van een hert)
10 dkg bacon
10 dkg paddenstoelen
1 sjalot
6 stuks gedroogde ingemaakte tomaten
1 teentje knoflook
verse tijm
verse rozemarijn
groene peterselie
zout
peper
olie
1/2 dcl slagroom

Kookinstructies

Het vlees drogen we af, ontdoen van vliesjes, kruiden met zout en peper en bakken het daarna van alle kanten in hete olie.

Vervolgens doen we het in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 5 minuten om verder te garen.

Eerst bereiden we de saus. In spek fruiten we de sjalot, laten deze lichtbruin worden, daarna voegen we de paddenstoelen, in stukjes gesneden gedroogde tomaten, tijm en rozemarijn toe. We voegen een beetje vocht toe en laten het ongeveer 10 minuten stoven. Dan voegen we de gehakte knoflook toe en roeren we de room erdoor voor een romige smaak (is niet verplicht). Tot slot roeren we de gehakte peterselie erdoor en verwarmen we het kort.

We halen de varkenshaas uit de oven en serveren deze op een bord met saus, ik heb het geserveerd met gestampte aardappelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Wildhaas (rug) met champignonsaus

Wildvlees filet, ook wel bekend als rugdeel, is een heerlijk en zeer gewaardeerd stuk vlees dat zich kenmerkt door zijn subtiele smaak en malsheid. Versterkt met een champignonsaus die de natuurlijke smaak accentueert, creëert het een perfecte harmonie tussen het vlees en natuurlijke ingrediënten. De champignonsaus, gemaakt van verse boschampignons, room en specerijen, voegt een rijke, aardse smaak aan het gerecht toe. Deze combinatie is de ideale climax van elk feestelijk diner en zal zowel wildliefhebbers als culinaire fijnproevers blij maken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (48 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: tomaten, champignons, sauzen, frituren, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, kruiden, room, ander vlees, paddestoel, spel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Wildhaas (rug) met champignonsaus.

Reactie toevoegen