Rigatoni met tonijn, courgette en basilicum
Recept voor een snelle avondmaaltijd is moeilijk te vinden. Er zijn simpelweg dagen waarop je geen tijd achter het fornuis wilt doorbrengen, omdat je liever met familie of vrienden bent. Om die reden hebben we voor jou een recept voor pasta met tonijn gekozen, dat een iets andere ontwikkelingslijn van deze combinatie vertegenwoordigt. Iedereen heeft wel een blikje tonijn en een pakket pasta thuis, dus een snelle avondmaaltijd is binnen een paar minuten klaar, waarbij de korte bereidingstijd de smaak en de vulling niet aantast. Recept voor pasta met tonijn, courgette en basilicum vind je hier.
(Als je geen tonijn met citroen en zwarte peper kunt vinden, kun je gewoon die in olie kopen en citroensap en zwarte peper erbij toevoegen.)
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g rigatoni of andere korte pasta
3 stuks (per 80 g) tonijn uit blik (bij voorkeur Rio Mare met citroen en zwarte peper)
700 g courgettes
1 teentje knoflook
80 ml extra vierge olijfolie
zout
1 handvol verse basilicum
Kookinstructies
Laat water in een pan koken. Zodra het kookt, voeg zout toe.
Snijd de gewassen courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Doe ze in een pan met olijfolie en plakjes knoflook. Bestrooi met een beetje zout en bak, onder regelmatig roeren, totdat de courgettes goudbruin zijn.
Doe de pasta in het kokende water en kook ze al dente.
Meng de tonijn in de pan met de gebakken courgette. Voeg de pasta toe en meng goed door. Garneer met basilicum en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Rigatoni met tonijn, courgette en basilicum
Rigatoni met tonijn, courgette en basilicum is een lichte en frisse maaltijd, ideaal voor zomerse avonden. Het hart van het gerecht bestaat uit rigatoni-pasta, waarvan de vorm perfect de heerlijke saus vasthoudt. De sappige tonijn aanvult de zoetheid van de courgette en de totale smaak wordt versterkt door de geurige verse basilicum. Dit eenvoudige gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook gezond en snel te bereiden.