Langzaam gebraden eendenbouten met appel

Langzaam gebraden eendenbouten met appel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 300 minuten
Porties: 2

Ganzenbouten, langzaam gebraden met appels, vormen een geweldige combinatie van sappig vlees en zoet fruit. Langzame bereiding geeft ze tederheid en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 ganzenbouten
1 theelepel marjolein
1 theelepel komijn
1 snufje zout
1 appel
50 ml water

Kookinstructies

Eendenbouten kruiden we met een mengsel van zout, majoraan en komijn en vervolgens leggen we ze in de slowcooker.

Appels, met schil, snijden we in parten en rangschikken we op het vlees. We voegen alleen een kleine hoeveelheid water toe, omdat de gans voldoende vet zal afgeven.

We zetten het LOW-programma op 5 uur.

Wat u nog niet wist over dit recept Langzaam gebraden eendenbouten met appel

Langzaam gebraden ganzenbennen met appel is een delicaat gerecht dat de rijke smaak van het ganzenvlees verbindt met de zoete frisheid van appels. Het langzame braden zorgt ervoor dat het vlees sappig en perfect gaar is, terwijl de appels het gerecht een uitzonderlijke zachtheid en aromatische geur geven. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden en wordt geserveerd met aardappelknödel of zuurkool, wat een perfecte combinatie van smaken creëert. De geur komt uit de oven en nodigt uit tot proeven, waardoor deze specialiteit een onvergetelijke ervaring wordt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: gevogeltevlees, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, zout, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, gebraden, appels, gans, sint maartensdag, slowcooker, multifunctionele pot

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Langzaam gebraden eendenbouten met appel.

Reactie toevoegen