Paasvulling

Paasvulling
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

De naderende Pasen roept in ons de behoefte op om iets lekkers, lente-achtigs, pasovaars te bereiden. Bijvoorbeeld een paasvulling.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

peterselie
100 g spek
4 stuks broodjes - stokbroden
nootmuskaat
2 eetlepels boter
100 g spek
paneermeel (voor binding)
zwarte peper - gemalen
1 handvol brandnetel - jonge bladeren
4 stuks eieren
500 g gerookt vlees
0,5 l halfvolle melk
zout
niewe peper

Kookinstructies

Loop rond je tuin en pluk jonge brandnetelbladeren en peterselie. Snijd de peterselie op een snijplank en zet opzij. Kook ondertussen rookvlees.

Snijd op de snijplank de broodjes en het gekookte rookvlees in kleine stukjes.

Klop de eieren in een kom, voeg de melk toe en klop. Voeg de broodjes, het vlees en de peterselie toe.

Voeg de geblancheerde, gesneden jonge brandnetels toe. Breng op smaak. Verwarm de oven voor.

Neem een geschikte schaal en vet deze in (met boter). Bekleed met spek en schep de vulling erin.

Strijk glad en bak ongeveer 40 minuten.

Snijd in stukken en je kunt serveren. Eet smakelijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Paasvulling

Paasvulling, ook bekend als de kop, is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat tijdens Pasen wordt bereid. Het bevat een mengsel van vlees, meestal rookvlees, en verse of gedroogde kruiden, zoals brandnetel of bieslook. Broodjes of croissants, in blokjes gesneden, vormen de basis van de vulling, die wordt gebonden met melk en eieren. Op het oppervlak ontstaat vaak een krokante korst als resultaat van het bakken. De vulling wordt geserveerd als een zelfstandig gerecht of als bijgerecht bij vlees. De recepten variëren regionaal, maar allemaal brengen ze de bekende combinatie van de smaken van de lente.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Pasen
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Paasvulling.

Reactie toevoegen