Kalfsrolade

Eerst maken we de vulling. We scheiden de dooiers van de eiwitten, kloppen de dooiers op met boter en zout. Daarna voegen we de in stukjes gesneden broodjes toe. Van de eiwitten...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g Kalfsbiefstuk
50 g boter
zout
peper
2 witte broodjes
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 ui
snufje nootmuskaat
20 ml extra vierge olijfolie
1 worst
Kookinstructies
Eerst maken we de vulling. We scheiden de eidooiers van de eiwitten, kloppen de eidooiers met boter en zout. Daarna voegen we de in stukjes gesneden broodjes toe. Van de eiwitten kloppen we een stevig schuim en mengen dit door het mengsel. Tot slot voegen we nootmuskaat, peper en bieslook toe.
We snijden de kalfshaas in, spreiden deze uit tot een grotere plak, kloppen deze voorzichtig plat, en kruiden met zout en peper.
We vullen de kalfshaas met de vulling, voegen een worstje toe, rollen het op, en naaien of binden het daarna vast met draad.
In een pan verhitten we boter met olie, voegen ui en knoflook toe. Vervolgens bakken we de kalfsrollade goudbruin en voegen uiteindelijk kokend water toe.
We plaatsen de schaal met kalf in een voorverwarmde oven op 200°C en bakken het gedurende één uur. Daarna versieren we met bieslook en serveren met aardappelpuree.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalfsrolade
Kalfsrollade is een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat het hart van vele fijnproevers veroverd. Het wordt gemaakt van zacht kalfsvlees, dat gevuld wordt met verschillende ingrediënten, zoals kruiden, groenten of ham. Na het bakken wordt de rolade in dunne plakken gesneden en geserveerd met saus en bijgerecht, vaak aardappelknödel of gestoofde groenten. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden of familieverzamelingen en de bereiding vraagt om een beetje geduld, wat echter altijd de moeite waard is.