Granola

Granola
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Porties: 1

Ontbijtgranola wint de laatste tijd snel aan populariteit. Het is in wezen een gebakken mengsel van noten, vlokken en verschillende zaden. Dan hoef je alleen maar...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Kookinstructies

In een kom mengen we havermout, gemalen amandelen, amandelvlokken en sesamzaadjes. Pompoenpitten hakken we grof en voegen we toe aan de havermout.

In een kleine kom gieten we water, voegen we olie, honing en specerijen toe. Alles goed mengen zodat de ingrediënten zich verbinden. Vervolgens gieten we het mengsel in een droge kom en mengen we alles zorgvuldig met de hand.

Het bereide mengsel gelijkmatig verdelen over een bakplaat bekleed met bakpapier en in de voorverwarmde oven van 190 °C plaatsen.

Na 20 minuten verlagen we de temperatuur naar 150 °C en bakken we nog eens 20-30 minuten, afhankelijk van de dikte van het mengsel, tot het oppervlak goudbruin en stevig is. Dan halen we het eruit en laten we het afkoelen.

In een hermetisch afgesloten container doen we gedroogd fruit en voegen we de in kleine stukjes verkruimelde granola toe. Vervolgens alles goed mengen.

Wat u nog niet wist over dit recept Granola

Granola is een populair ontbijt of tussendoortje dat bestaat uit havervlokken, noten, zaden en gedroogde vruchten. Het wordt vaak beschouwd als een gezonde keuze omdat het rijk is aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Granola kan gemakkelijk worden aangepast aan persoonlijke voorkeur door verschillende ingrediënten toe te voegen, zoals honing, ahornsiroop of yoghurt. De bereiding is snel en eenvoudig, wat het ideaal maakt voor hectische ochtenden. Bovendien is het een geweldige basis voor smoothies of als topping voor desserts.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, voor kinderen, gezond, slowaaks, gebraden, ander, vegetarisch, ontbijt, veganistisch

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Granola.

Reactie toevoegen