Gekonfijte konijn met spek, knoflook en verse champignons

Konijnenbouten spoelen we af en we leggen ze tussen spek. We zout ze voorzichtig en op de bodem van de braadslee leggen we gesneden champignons samen met de andere gesneden ingrediënten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 stuks konijnenbouten
20 dkg gerookt spek
20 dkg verse porcini
zout
komijn
3 teentjes knoflook
Kookinstructies
Was de konijnenbouten en steek ze in met spek. Bestrooi ze met zout en leg de in stukjes gesneden paddenstoelen samen met de resterende in blokjes gesneden spek op de bodem van de braadslede. Kruid met karwijzaad en smeer de bouten in met geperste knoflook. Voeg water toe zodat de paddenstoelen ondergedompeld zijn.
Plaats in de oven en braad ongeveer een uur, terwijl je af en toe met sap overgiet. Serveer met frietjes of gekookte aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Gekonfijte konijn met spek, knoflook en verse champignons
Geroosterde konijn met spek, knoflook en verse paddenstoelen is een heerlijk gerecht dat traditie met smaak verbindt. Het konijn is gemarineerd in kruiden en knoflook, en vervolgens omhuld met krokant spek, wat het gerecht sappigheid en een intense smaak geeft. Verse paddenstoelen, toegevoegd tijdens het bakken, dragen bij aan de aromatische kwaliteit en textuur. Het resultaat is een delicieus gerecht, ideaal voor de feesttafel of een familiediner. Serveer met aardappelen of vers brood en geniet van een gastronomische ervaring vol geuren en smaken van de natuur.