Gyros - varkensreepjes

Gyros - varkensreepjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Wie zou niet verleid worden door sappig, smakelijk vlees?

Ingrediënten en wat u nodig heeft

olie
zout
gemalen zwarte peper
groenten als bijgerecht (bijv. paprika-rood)
3 geperste teentjes kwaliteit knoflook
3 eetlepels olie bijv. raapzaadolie
1 stuk Gyros-kruid
1 theelepel Solamyl aardappelzetmeel
4 - 6 plakken vlees - varkensvlees
5 eetlepels ketchup

Kookinstructies

In de winkel kiezen we mooi varkensvlees en snijden het op een snijplank in dunne reepjes. We doen het in een grote kom. We voegen aardappelzetmeel Solamyl toe. (1 theelepel)

In een kleinere kom doen we de Gyroskruiden, die het vlees de juiste smaak geven. We voegen ketchup toe. We peppen het op. We besprenkelen het met een beetje olie. En tenslotte mengen we geperste, kwaliteitsknoflook erdoor.

We werken dit mengsel door het vlees. We dekken het af met folie. Het vlees zal nu rusten, zodat de smaken mooi kunnen mengen.

In de pan gieten we een beetje olie. We bakken de reepjes goed gaar en serveren ze bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen met rozemarijn. (rijst, frietjes) Kies je groentegarnituur naar wens.

Maak er een dip of zelfgemaakte tartaar bij, zout het vlees en geniet ervan.

Wat u nog niet wist over dit recept Gyros - varkensreepjes

Gyros - varkensvlees reepjes is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit Griekenland komt en wereldwijd populair is geworden. Traditioneel wordt het bereid met dunne plakjes varkensvlees die worden gemarineerd in een kruidenmengsel zoals oregano, tijm, knoflook en citroensap. Vervolgens worden de reepjes goudbruin gegrild aan een verticale spit. Gyros wordt geserveerd in pita brood met verse groenten, komkommersalade of tzatziki saus. Dit gerecht is ideaal voor een snelle lunch of diner en biedt een combinatie van sappige smaken en aroma's die elke liefhebber van de Mediterraanse keuken zal verwennen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Grieks, Varkensvlees
Tag: hoofdgerecht, Griekse keuken

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gyros - varkensreepjes.

Reactie toevoegen