Gyros - varkensreepjes

Wie zou niet verleid worden door sappig, smakelijk vlees?
Ingrediënten en wat u nodig heeft
olie
zout
gemalen zwarte peper
groenten als bijgerecht (bijv. paprika-rood)
3 geperste teentjes kwaliteit knoflook
3 eetlepels olie bijv. raapzaadolie
1 stuk Gyros-kruid
1 theelepel Solamyl aardappelzetmeel
4 - 6 plakken vlees - varkensvlees
5 eetlepels ketchup
Kookinstructies
In de winkel kiezen we mooi varkensvlees en snijden het op een snijplank in dunne reepjes. We doen het in een grote kom. We voegen aardappelzetmeel Solamyl toe. (1 theelepel)
In een kleinere kom doen we de Gyroskruiden, die het vlees de juiste smaak geven. We voegen ketchup toe. We peppen het op. We besprenkelen het met een beetje olie. En tenslotte mengen we geperste, kwaliteitsknoflook erdoor.
We werken dit mengsel door het vlees. We dekken het af met folie. Het vlees zal nu rusten, zodat de smaken mooi kunnen mengen.
In de pan gieten we een beetje olie. We bakken de reepjes goed gaar en serveren ze bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen met rozemarijn. (rijst, frietjes) Kies je groentegarnituur naar wens.
Maak er een dip of zelfgemaakte tartaar bij, zout het vlees en geniet ervan.
Wat u nog niet wist over dit recept Gyros - varkensreepjes
Gyros - varkensvlees reepjes is een heerlijk gerecht dat oorspronkelijk uit Griekenland komt en wereldwijd populair is geworden. Traditioneel wordt het bereid met dunne plakjes varkensvlees die worden gemarineerd in een kruidenmengsel zoals oregano, tijm, knoflook en citroensap. Vervolgens worden de reepjes goudbruin gegrild aan een verticale spit. Gyros wordt geserveerd in pita brood met verse groenten, komkommersalade of tzatziki saus. Dit gerecht is ideaal voor een snelle lunch of diner en biedt een combinatie van sappige smaken en aroma's die elke liefhebber van de Mediterraanse keuken zal verwennen.