Salami in broccolibodemdeeg

Salami in broccolibodemdeeg
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eieren mengen we met melk en bloem, voegen we geperste knoflook toe en op smaak met zout en peper. Broccoli snijden we in kleinere stukjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

20 dkg zachte salami (ham, Junior - voor 4 plakjes van ongeveer 0,5 cm dik)
1 ei
100 ml melk
100 g broccoli
30-50 g kaas Niva of Edammer
50 g fijne bloem (ik heb 2 EL gebruikt)
1 teentje knoflook
zout
gemalen peper
olie om te bakken

Kookinstructies

Eieren mengen we met melk en bloem, voegen we geperste knoflook toe en brengen op smaak met zout en peper.

Broccoli fijnsnijden (ik heb het geraspt), de kaas in stukken breken of raspen.

We combineren de broccoli en kaas met het beslag. De worst dippen we in het beslag en bakken we in hete olie.

Serveren met aardappelen. Het originele recept was voor kipfilets gepaneerd in broccoli-beslag. In het recept stond 300 g kipfilet vermeld.

Wat u nog niet wist over dit recept Salami in broccolibodemdeeg

Salami in broccoli-beslag is een heerlijk en origineel gerecht dat smakelijke vleeswaren combineert met voedzame broccoli. De broccoli wordt eerst gekookt, daarna gepureerd en gemengd met het beslag, dat het gerecht een fijne consistentie geeft. De salami wordt in dit mengsel gehuld en vervolgens goudbruin gebakken. Het resultaat is knapperig en vol smaak, ideaal als improviséerde lunch of snack. Dit recept is een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen zonder in te boeten op smaak.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (31 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: lunch, eenvoudig, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, broccoli, frituren, ander, groentegerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Salami in broccolibodemdeeg.

Reactie toevoegen