Salami in broccolibodemdeeg

Eieren mengen we met melk en bloem, voegen we geperste knoflook toe en op smaak met zout en peper. Broccoli snijden we in kleinere stukjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
20 dkg zachte salami (ham, Junior - voor 4 plakjes van ongeveer 0,5 cm dik)
1 ei
100 ml melk
100 g broccoli
30-50 g kaas Niva of Edammer
50 g fijne bloem (ik heb 2 EL gebruikt)
1 teentje knoflook
zout
gemalen peper
olie om te bakken
Kookinstructies
Eieren mengen we met melk en bloem, voegen we geperste knoflook toe en brengen op smaak met zout en peper.
Broccoli fijnsnijden (ik heb het geraspt), de kaas in stukken breken of raspen.
We combineren de broccoli en kaas met het beslag. De worst dippen we in het beslag en bakken we in hete olie.
Serveren met aardappelen. Het originele recept was voor kipfilets gepaneerd in broccoli-beslag. In het recept stond 300 g kipfilet vermeld.
Wat u nog niet wist over dit recept Salami in broccolibodemdeeg
Salami in broccoli-beslag is een heerlijk en origineel gerecht dat smakelijke vleeswaren combineert met voedzame broccoli. De broccoli wordt eerst gekookt, daarna gepureerd en gemengd met het beslag, dat het gerecht een fijne consistentie geeft. De salami wordt in dit mengsel gehuld en vervolgens goudbruin gebakken. Het resultaat is knapperig en vol smaak, ideaal als improviséerde lunch of snack. Dit recept is een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen zonder in te boeten op smaak.