Gegratineerde courgetteschijfjes

Courgette in dunne plakjes van ongeveer 1 cm snijden, zout erop doen en een tijdje laten staan zodat hij vocht kan loslaten. Daarna drogen, inwrijven met geperste knoflook en er bovenop plakjes tomaat leggen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Courgette
tomaten
gedroogde ham of bacon
harde kaas
knoflook
basilicum
zout
olijfolie
Kookinstructies
We snijden de courgette in dunne plakjes, ongeveer 1 cm dik, bestrooien met zout en laten een tijdje sap loslaten. Vervolgens drogen we het af, wrijven het in met geperste knoflook, leggen er schijfjes tomaat op en bestrooien met gehakte basilicum. We wikkelen de plakjes ham met tomaten, bestrooien met kaas en plaatsen het in een ovenschotel of braadpan. Tot slot besprenkelen we met olijfolie en gratineren we het. Serveer met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Gegratineerde courgetteschijfjes
Geroosterde courgetteplakjes zijn een heerlijke schotel die de fijne smaak van courgette en de knapperigheid van kaas combineert. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en is ideaal als bijgerecht of lichte hoofdschotel. We snijden de courgette in dunne plakjes, die door ze te lagen met kaas en kruiden goudbruin worden gebakken. Het resultaat is een geweldige traktatie die niet alleen vegetariërs, maar ook liefhebbers van gezonde keuken zal verbazen. De geroosterde courgetteplakjes kunnen worden geserveerd met een natuurlijke yoghurtsaus of een verse salade voor de perfecte combinatie van smaken.