Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 3–4

Recept voor spaghetti aglio olio behoort tot... Of beter gezegd, het is het eenvoudigste recept voor een hoofdgerecht dat er is. En toch, of misschien juist daarom, bereid je een absoluut heerlijk gerecht, waar je net zo op kunt vertrouwen als op atoomklokken en lenteklavertjes. Spaghetti aglio olio komt uit het Italiaanse Napels. In dit gebied worden spaghetti aglio olio ook gemaakt als linguine, wat helemaal niet erg is, want hier geldt echt dat in eenvoud de schoonheid schuilt. Recept voor spaghetti aglio olio heeft namelijk weinig nodig – pasta, knoflook, olijfolie en chili. Dat zijn ingrediënten die iedereen thuis heeft en die weken meegaan. Dan is het nog maar een kwestie van weinig. Houd je aan de exacte tijdsplanning van de bereiding, zodat spaghetti aglio olio de juiste delicatesse wordt voor echte fijnproevers. Spaghetti aglio olio gaat heel goed samen met een glas gekoelde witte wijn. Dus laten we beginnen – recept voor spaghetti aglio olio hier.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300–400 g spaghetti
4–6 teentjes knoflook
verse chilpeper of gedroogde chilpepers (peperoncini)
extra vierge olijfolie

Kookinstructies

Kook de pasta in een pan met kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de chilipeper fijn.

Bak de chili en de knoflook kort in een goede olijfolie, maar let op, de knoflook mag absoluut niet verkleuren.

Meng de gekookte en uitgelekte spaghetti in de pan met de knoflook en chili.

En serveer. Je kunt de spaghetti aglio olio op smaak brengen met geraspte Parmezaanse kaas of gehakte peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio zijn een eenvoudig maar toch zeer smakelijk Italiaans gerecht. Dit recept bestaat uit enkele basis ingrediënten: hoogwaardige pasta, knoflook, olijfolie en gemalen rode peper. Het geheim van de smaak ligt in het langzaam bakken van de knoflookplakjes, waardoor ze goudbruin en knapperig worden en hun volle aroma vrijgeven. Het gerecht wordt vaak gegarneerd met verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas, wat rijkdom en frisheid toevoegt. Hoewel het gerecht gemakkelijk te bereiden is, vereist het aandacht in elke stap om de perfecte harmonie van smaken te bereiken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Italiaans, Spaghetti, Vegetarisch
Štítky: chili, hoofdgerecht, Italiaanse keuken, spaghetti, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Spaghetti aglio olio.

Reactie toevoegen