Gevulde aardappelballen met zuurkool

Gevulde aardappelballen met zuurkool
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 3

Tsjechisch traditioneel eten in een snellere variant die past bij onze hectische tijd. Het recept is bovendien zo eenvoudig dat zelfs een beginnende kok het kan maken. En…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g gerookt vlees zonder bot
1 aardappeldeeg in poeder
1 pot ingemaakte zuurkool
zout
karwij
azijn
suiker
1 grote ui
1 kleinere aardappel
tarwemeel

Kookinstructies

We koken het gerookte vlees en snijden het daarna in kleinere stukjes. De bouillon kunnen we vervolgens gebruiken om soep te bereiden.

In een kom bereiden we het aardappelbeslag volgens de instructies. Van het beslag, dat we even laten rusten, rollen we een slang en snijden het in gelijke stukjes. Van deze stukjes vormen we plakken, vullen ze met vlees, wikkelen ze in en vormen knoedels.

We gieten water in een pan, voegen zout toe en brengen het aan de kook. We doen de knoedels in het kokende water en koken ze ongeveer 5-8 minuten. Zodra de knoedels boven komen drijven, zijn ze klaar.

We openen de ingemaakte zuurkool, spoelen deze af en transfereren naar een pan. We gieten water erbij tot ongeveer de helft van de zuurkool, voegen zout en komijn toe, en koken ongeveer 20-30 minuten tot de zuurkool zacht is.

We schillen de ui, snijden hem in kleine stukjes en bakken deze tot goudbruin. Dan voegen we de ui toe aan de zuurkool en laten het koken. We schillen de aardappel, raspen deze fijn en mengen met bloem en water, waardoor we een papje maken. Dit mengsel voegen we toe aan de zuurkool en laten opnieuw koken. Tot slot op smaak brengen met azijn en suiker.

Aan het einde kunnen we gekarameliseerde uien bereiden voor de decoratie.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde aardappelballen met zuurkool

Gevuld aardappelknödel met zuurkool is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat het hart van veel fijnproevers heeft veroverd. Deze knödel worden gemaakt van fijn aardappeldeeg, dat van binnen een heerlijke vulling van zuurkool verbergt. Ze worden meestal geserveerd met boter of uien en vaak aangevuld met spek. Ze onderscheiden zich door hun heerlijke combinatie van smaken, die typisch is voor de Tsjechische keuken. Dit gerecht is ideaal voor de wintermaanden, wanneer het verwarmt en verzadigt. Probeer ze zelf te maken en geniet van een stukje Tsjechische traditie op je bord!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (43 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: gerookt vlees, koken, lunch, gewone dag, diner, tsjechisch, voor beginners, kool, ander, verstikking, gemiddeld-moeilijk, ander vlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde aardappelballen met zuurkool.

Reactie toevoegen