Geroosterd, 14 dagen gemarineerd varkensschouder met saus en erwtenrijst

Geroosterd, 14 dagen gemarineerd varkensschouder met saus en erwtenrijst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Bacon in plakjes snijden, sjalot en knoflook in kleine ringetjes, courgette en paprika in dunne reepjes snijden. De praganda mengen met de geperste knoflook en grondig inmasseren.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1,5 kg varkensschouder
3,75 g praganda
5 g knoflook (teentjes)

3 sjalotten
75 g spek
1 kleine courgette
1 kleine paprika
2 teentjes knoflook
200 ml bouillon of water met vleesgelatine bouillonblokjes
zout
peper
olijfolie
2 takjes verse tijm
2 eetlepels room

Verder
jasmijnrijst
diepvrieserwten
zout
peterselie voor garnering

Kookinstructies

Snij de spek in dunne plakjes, de sjalot en knoflook in ringetjes, de courgette en paprika in dunne reepjes.

Meng de pragande met de geperste knoflook en wrijf het grondig in het vlees en de plooien. Plaats het vlees daarna in een kleine container zodat het goed verpakt is. Bedek de container met een natte en uitgewrongen doek, sluit het af en zet het in de koelkast. Zo blijft het vlees 14 dagen of langer vers.

Na het marineren reinigen we het vlees grondig, drogen we het af en wikkelen we het met touw om de ronde vorm te behouden.

Verhit een pan met een beetje olie en bak het vlees snel aan alle kanten dicht.

Vet een pan in met olie, leg de plakjes sjalot en spek op de bodem, leg het vlees daarop, breng op smaak met peper en een beetje zout. Verdeel de paprika, courgette, knoflook en takjes tijm eromheen.

Besprenkel met bouillon en laat op een laag vuur negen uur koken. In het laatste uur deksel een beetje openen zodat er een betere kleur ontstaat (het is goed om de deksel met satéprikkers of een servetje te ondersteunen).

Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking, lucht het daarna met een vork op en meng er de erwten doorheen.

Verwijder het gekookte vlees voorzichtig, laat het even afkoelen en snijd het in plakken. Verwijder de takjes tijm en pureer de rest van de ingrediënten met een staafmixer. Proef en voeg indien nodig zout, peper en room toe.

Serveer het vlees met saus, erwtenrijst en bestrooi het met groene peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterd, 14 dagen gemarineerd varkensschouder met saus en erwtenrijst

Geroosterde varkensschouder, 14 dagen gemarineerd in aromatische kruiden en specerijen, is een delicaat gerecht dat perfect op de tong smelt. Door de lange marinadetijd krijgt het een diepe smaak en sappigheid, die wordt versterkt door de rijke saus gemaakt van het braadvocht en andere smaakvolle ingrediënten. Als bijgerecht is er erwtenrijst, die niet alleen de smaak van het vlees aanvult, maar ook frisheid en zachtheid toevoegt. Samen creëren ze een perfecte harmonie van smaken die elke fijnproever zal verblijden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: Groenten, varkenshaas, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, courgette, veeleisend, veeleisend, kruiden, laden, slowcooker

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Geroosterd, 14 dagen gemarineerd varkensschouder met saus en erwtenrijst.

Reactie toevoegen