Champignons met knoflook en kruiden

Gebakken gekruide champignons in de pan kunnen zowel afzonderlijk worden geserveerd met vers brood, of als een geweldige bijgerecht bij vlees. Ze kunnen ook gebakken worden…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g champignons
2 eetlepels boter
olie
1 eetlepel basilicum olijfolie
1 theelepel oregano
1/2 theelepel tijm
1/2 eetlepel balsamico azijn
1 teentje knoflook
zout
gemalen peper
Parmezaanse kaas (of mozzarella, kan worden weggelaten)
Kookinstructies
Verwarm olie en boter in de pan.
Voeg de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons aan het mengsel toe, die we ongeveer 5 minuten roerbakken. Voeg dan de gehakte kruiden, balsamicoazijn, geperste knoflook, zout en peper toe.
Meng goed door en bak nog ongeveer 2 minuten.
Gekookte champignons kunnen we lichtjes bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas en besprenkelen met olijfolie, of we kunnen ze gratineren op plakken baguette bestrooid met mozzarella.
Wat u nog niet wist over dit recept Champignons met knoflook en kruiden
Champignons met knoflook en kruiden zijn een heerlijke schotel die het hart van elke paddenstoelenliefhebber zal veroveren. Dit eenvoudige recept combineert verse champignons, fijngebakken knoflook en geurige kruiden zoals peterselie of tijm. Bij de bereiding worden de champignons gebakken in olijfolie, wat ze een geweldige smaak en aroma geeft. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht voor vegetariërs. Champignons met knoflook en kruiden zijn een perfecte manier om van natuurlijke smaken te genieten en de zintuigen te prikkelen.