Geurige dille saus

Geurige dille saus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In de winter heeft het menselijk lichaam behoefte aan iets geurigs, warms in de maag. Een geschikte alternatieve zijn sauzen. Zo'n geurige dille saus is precies wat je nodig hebt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

0,5 l bouillon, bijvoorbeeld rundvlees
2 stuks verpakking dille - vers (we kunnen ook ingelegde dille in pekel gebruiken)
0,5 l volle melk 3,5%
een snufje gemalen peper - bij voorkeur witte
een snufje zout
een beetje suiker
3 eetlepels boter
1 stuk slagroom (200g)
een beetje azijn voor de smaak
1 heel ei
Voor het binden een beetje bloem, ongeveer 5 eetlepels

Kookinstructies

Dille hebben we waarschijnlijk allemaal in onze tuin. En als we het niet hebben, dan hebben ze in de winkel zowel verse als ingemaakte dille.

Laten we beginnen. Eerst maken we een bouillon, bijvoorbeeld rundvlees. We strooien er fijngehakte verse dille in. Als we geen verse hebben, gebruiken we dille uit de pekel. We zeef de pekel, halen de dille eruit, snijden deze en doen het in de bouillon. Een beetje dille houden we apart voor het einde. We voegen een beetje suiker en een beetje azijn toe.

We laten het aan de kook komen. We gieten melk, room en een heel ei in de pan. Uiteindelijk verdikken we het met bloem naar behoefte. We roeren goed door en laten het koken.

We kunnen peper, zout, suiker of een beetje azijn toevoegen. Dat hangt af van je eigen smaakpapillen. Aan het einde gooien we een paar stukjes dille erbij voor de geur en we kunnen serveren. Ik kies als bijgerecht aardappelen en hardgekookt ei. Jij kunt er ook nog een stukje goed rundvlees bij nemen. En als bijgerecht knoedels. Het hangt van jou af.

Eet smakelijk!

Wat u nog niet wist over dit recept Geurige dille saus

Geurende dille saus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat met liefde door onze grootmoeders werd bereid. De uitgesproken geur van dille, de zachte smaak van room en de lichte zuurheid van citroen vormen een perfecte combinatie. Het wordt het vaakst geserveerd met gekookte aardappelen en een plak gekookt rundvlees of een hardgekookt ei. Deze saus is populair vanwege zijn eenvoud en voedingswaarde, zowel als onderdeel van de lunch als het diner. Het is een ideale keuze voor wie houdt van klassieke Tsjechische smaken en geuren die een gevoel van thuis oproepen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Geurige dille saus.

Reactie toevoegen