Paasvulling met gerookt vlees
In het voorjaar, tijdens Pasen, bereiden we een vulling. De belangrijkste ingrediënten zijn broodjes, gerookt vlees, eieren en jonge brandnetels. De bereiding van deze lekkernij is…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gerookte karbonade
5 oudere broodjes
4 eieren
500 ml melk
2 eetlepels gesmolten boter + om de vorm in te vetten
zout
gemalen peper
jonge brandnetels (je kunt ook spinaziebladeren gebruiken)
Kookinstructies
Vlees en broodjes snijden we in kleine stukjes, scheiden de dooiers van de eiwitten. We kloppen de eiwitten stijf. De dooiers mengen we met de vulling van melk, zout en peper.
Gieten we over de gesneden broodjes en het vlees, voegen we de rest van de melk toe en mengen we goed. We laten het even rusten, zodat de broodjes kunnen weken.
Tot slot mengen we fijngehakte brandnetelbladeren door het mengsel en voegen we voorzichtig het eiwitschuim toe.
We vetten de vorm in met boter of bekleden deze met bakpapier, dat we ook met boter insmeren. Daarna vullen we de vorm met het vullingsmengsel. We bakken het op 180 °C gedurende ongeveer 40 minuten, totdat het een gouden kleur krijgt.
Wat u nog niet wist over dit recept Paasvulling met gerookt vlees
Paasvulling met gerookt vlees is een traditioneel gerecht dat tijdens de paasfeesten op Tsjechische tafels verschijnt. De basis bestaat uit licht brood, dat samen met kruiden, uien en gerookt vlees wordt gemengd en in de oven gebakken. Deze heerlijke mix vol smaken symboliseert de komst van de lente en vernieuwing. De vulling wordt geserveerd als hoofdgerecht of bijgerecht bij het paaslam en is populair vanwege zijn eenvoud en geweldige smaak. Elke familie heeft zijn eigen recept, wat de vulling een unieke karakter geeft.
Tomas Rohlena