Wildzwijnmedaillons met vossen

Wildzwijnmedaillons met vossen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Vlees snijden in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik, op smaak brengen met zout en peper. In een pan met olie aan beide kanten aanbraden, elke kant moet ongeveer 2 minuten in de pan liggen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

ontbeende en ontvette varkensrug roulade
een handvol paddenstoelen
3 takjes tijm
1-2 theelepels rode peper (wie niet van hele peper in het eten houdt, kan deze in een vijzel malen)
100 ml bouillon
100 ml room
zout en peper
olie

Kookinstructies

Snijd het vlees in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en zout en peper het daarna.

Bak ze in een pan met olie aan beide kanten, wat ongeveer 2 minuten per kant duurt. We kunnen het ook korter doen als we liever hebben dat het van binnen roze blijft.

Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

Giet een beetje bouillon in de pan en laat de aangebakken stukjes van de bodem loskomen.

Meng de ingrediënten en voeg de cantharellen toe, die we in kleinere stukjes kunnen snijden of heel kunnen gebruiken, samen met tijm en rode peper.

Voeg geleidelijk de bouillon toe, laat het steeds bijna inkoken, en bak en stoof de cantharellen ongeveer 10 minuten.

Kruid ze en voeg room toe.

Reduceer de saus tot de gewenste dikte.

Proef. Als je wilt, kun je het vlees op het einde in de saus doen om het op te warmen.

Wat u nog niet wist over dit recept Wildzwijnmedaillons met vossen

Wildzwijnenmedaillons met eekhoorns zijn een geweldig gerecht voor liefhebbers van wild en fungeren als een perfecte keuze voor speciale gelegenheden. Jong wildzwijnvlees is mals en sappig, terwijl de eekhoorns het gerecht een unieke smaak en aromatische geur geven. Voor het serveren worden de medaillons vaak in een pan gebakken met kruiden en geserveerd met jam of een eekhoornsaus. Dit delicate gerecht wordt prachtig aangevuld met een glas rode wijn, wat de smaaknuances benadrukt. Probeer de wildzwijnenmedaillons en ontdek de onvergetelijke combinatie van smaken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: champignons, sauzen, frituren, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, tsjechisch, eenvoudig, kruiden, verstikking, room, ander vlees, notulen, spel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Wildzwijnmedaillons met vossen.

Reactie toevoegen