Pompoen gnocchi met zalm en 'kaassaus' zonder gluten, melk en eieren

We mengen beide soorten meel met de erwten, zout en xanthaangom, daarna voegen we olie toe en geleidelijk water totdat er een steviger, niet-plakkerig deeg ontstaat. Van het deeg…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
150 g pompoenpitmeel (Adveni Medical)
250 g universeel glutenvrij meel (Doves Farm witte glutenvrij)
2 eetlepels Hraška
1 theelepel zout
1/2 theelepel xanthaangom
1 eetlepel olie
360-380 ml water
ongeveer 100 g gerookte zalm
1 verpakking Sojakrém (of 100 g andere zuivelvrije smeersel dat op gesmolten kaas lijkt)
200 ml plantaardige melk
1 eetlepel voedingsgist (Tebi)
zout
Kookinstructies
We mengen de twee soorten bloem met de erwten, zout en xanthaangom, dan voegen we de olie toe en gieten geleidelijk water erbij totdat er een stevig, niet-plakkerig deeg ontstaat. We nemen stukjes deeg ter grootte van kastanjes en vormen er gnocchi van.
We strooien de gnocchi in kokend, gezouten water, waaraan we een lepel olie en een theelepel baksoda toevoegen, zodat ze niet plakken. Af en toe roeren we, tot ze beginnen te koken. Zodra ze loskomen van de bodem en op de oppervlakte komen, laten we ze nog ongeveer 3-4 minuten koken. Daarna drogen we ze af en kunnen we ze serveren.
Gerookte zalm snijden we in kleine stukjes en roosteren we kort in een droge pan.
We verwarmen de kaasspread samen met de plantaardige melk tot het begint te koken en blijven roeren totdat de ingrediënten zijn samengevoegd. Naar smaak verder zouten. Voor een intensere smaak kunnen we een lepel voedingsgist toevoegen. Op een bord doen we een portie gnocchi, bestrooien we met de geroosterde zalm en overgieten we met de saus.
Wat u nog niet wist over dit recept Pompoen gnocchi met zalm en 'kaassaus' zonder gluten, melk en eieren
Pompoen gnocchi met zalm en kaassaus zonder gluten, melk en eieren vormen een heerlijke en gezonde maaltijd die alle liefhebbers van de moderne keuken zal bekoren. De belangrijkste ingrediënten zijn de fijne pompoen gnocchi, die licht en voedzaam zijn. Zalm voegt een rijke smaak en gezonde omega-3 vetzuren toe aan het gerecht. De kaassaus, gemaakt van plantaardige alternatieven, complementeert het geheel perfect en zorgt voor romigheid zonder melk te gebruiken. Dit recept is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een glutenvrij en veganistisch gerecht vol smaak.