Gefrituurde champignons

Als je op zoek bent naar een eenvoudig recept voor het bakken van champignons in een drie-fasen beslag, zoek dan niet verder. Het werk is zeer eenvoudig en snel, het resultaat is krokant en goudbruin gebakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g kleinere champignons
bloem
paneermeel
1-2 eieren
zout
olie om in te bakken
Kookinstructies
Champignons schoonmaken en indien nodig snel afspoelen en laten uitlekken. Grotere paddenstoelen halveren of in vieren snijden, afhankelijk van de grootte.
Champignons in bloem halen, vervolgens in het losgeklopte ei met een snufje zout en daarna in de paneermeel.
De gepaneerde champignons in een diepe pan met hete olie doen en bakken tot ze goudbruin zijn. Tijdens het bakken af en toe omdraaien.
Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde champignons
Gefrituurde champignons zijn een populaire delicatessen die zowel paddenstoelenliefhebbers als gezond eten aanspreekt. Deze knapperige omhulsels van verse champignons zijn bedekt met beslag of paneermeel en vervolgens goudbruin gefrituurd. Ze worden vaak geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van verschillende gerechten. Door hun milde smaak en textuur kunnen ze gewoon op zichzelf worden genoten of met verschillende sauzen. Gefrituurde champignons zijn de ideale metgezel bij bier of wijn op verschillende feesten en bijeenkomsten.