Glutenvrije boterkoekjes

Easily prepare fragrant cookies with a buttery and vanilla flavor using this recipe. We will use rice flour, making them gluten-free. The cookies...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g glutenvrije bloem (bijvoorbeeld rijstbloem)
1 zakje vanillepudding
200 g boter
100 g kristalsuiker
2 dooiers
2 snufjes zout
Kookinstructies
Laat de boter zacht worden en meng deze vervolgens met de andere ingrediënten, kneed het deeg en laat het minstens een uur rusten.
Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm en steek er verschillende vormen uit. Verwarm de oven vooraf voor op 160 °C.
Op de koekjes kunnen we verschillende decoratieve patronen maken door bijvoorbeeld een vork of een spuitmondje van een spuitzak te gebruiken.
Bak ze ongeveer 10 tot 15 minuten, totdat ze een lichtroze kleur krijgen.
Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat, en pas daarna haal je ze eraf.
Wat u nog niet wist over dit recept Glutenvrije boterkoekjes
Glutenvrije boterkoekjes zijn een heerlijk snoepje dat niet alleen celiakiepatiënten, maar ook alle liefhebbers van zoetigheden zal bekoren. Deze koekjes zijn gemaakt van hoogwaardige glutenvrije meelsoorten en boter, wat zorgt voor een verfijnde en kruimelige textuur. Ze zijn ideaal bij koffie of thee en perfect voor feesten of familiebijeenkomsten. Dankzij het eenvoudige recept kun je ze gemakkelijk thuis maken en genieten van hun onweerstaanbare smaak zonder je zorgen te maken over gluten.