Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 4

Spaghetti carbonara kent waarschijnlijk iedereen en iedereen herinnert zich het vast op een goede, misschien wel de beste manier. Recept voor spaghetti carbonara is belachelijk eenvoudig en snel, en toch levert het een absoluut verbluffende ervaring op die je ziel streelt. Dit alles bereik je met slechts vier ingrediënten, waarbij het recept voor spaghetti carbonara de grootste moeilijkheid verbergt in de bereidingswijze. Deze is zonder twijfel het belangrijkste. Het tweede belangrijkste is de kwaliteit en versheid van de ingrediënten. Je kunt zowel verse pasta gebruiken, waarbij je op een portie rekent met 200-300 gram, als gedroogde, waarbij je op 100 gram per portie rekent. Het recept voor spaghetti carbonara heeft nog een belangrijk ingrediënt. Dat is spek. Je kunt gewone gekochte spek gebruiken, maar als je in de stemming bent, koop dan een betere kwaliteit, bijvoorbeeld uit een Italiaanse delicatessenwinkel. De dooier kan een echte etter zijn, dus let goed op dat hij mooi romig blijft en vooral niet stolt. Spaghetti carbonara zou er anders niets meer toe doen. Gebruik voor het recept voor spaghetti carbonara uitsluitend Parmezaanse kaas, eventueel pecorino. Recept voor heerlijke spaghetti carbonara vind je hier.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

400 g spaghetti
200 g spek
6 dooier
80 g Parmezaanse kaas
zout
peper

Kookinstructies

Voor 4 porties giet 4 liter water in een grote pan. Voeg zout toe aan het water, breng het aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snijd ondertussen de spek en bak deze ongeveer 5 minuten in de pan tot ze goudbruin zijn. Rasp de kaas fijn.

Scheiding de eidooiers van de eiwitten en meng ze met ongeveer ¾ van de kaas.

Zodra de tijd voor de pasta om is, giet je de pasta niet af zoals gebruikelijk, maar gebruik je een tang of een schuimspaan om ze voorzichtig in de pan te doen. Het water dat aan de pasta kleeft, helpt mooi bij de uiteindelijke consistentie van de spaghetti. Giet het water van de spaghetti in de pan nog niet af.

Giet de eidooiers met de kaas in de pan met het spek en de spaghetti, die nog steeds op het vuur stond en dus nog warm is, en meng alles goed door elkaar. Strooi er voor het serveren wat peper over.

Wat u nog niet wist over dit recept Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat uitblinkt in eenvoud en delicate smaken. De basis zijn kwaliteitsvolle spaghetti, die worden gemengd met een romige saus van eieren, Pecorino Romano kaas en versgemalen zwarte peper. De typische smaak komt van pancetta of guanciale, die zachtjes worden gebakken om alle aromatische stoffen vrij te geven. Het gerecht wordt heet geserveerd, zodat de saus perfect alle pasta bedekt. Correct bereide spaghetti carbonara is minstens een gastronomische ervaring, die elke liefhebber van de echte Italiaanse keuken zal waarderen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Italiaans, Spaghetti, Varkensvlees
Štítky: hoofdgerecht, Italiaanse keuken, kaas, pasta, varkenshaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Spaghetti carbonara.

Reactie toevoegen