Kaasgratin van verschillende soorten kaas en gerookt vlees

Kaasgratin van verschillende soorten kaas en gerookt vlees
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Aardappelen goed wassen, sjalotjes schillen en in dunne plakjes snijden, die we daarna met een doek drogen. Kazen raspen en gerookt vlees in kleine stukjes snijden.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

8 grotere aardappelen
150 g Parmezaanse kaas
100 g gerookte Parenice of Korbáčiky
3 sjalotten
250 g gerookt vlees (vlees van gerookte gekookte ribben of van gerookte kippenbouten)
150-180 g blauwschimmelk kaas
300 ml slagroom
4 eetlepels olijfolie
zout
peper

Kookinstructies

We wassen de aardappelen grondig, pellen de sjalotjes en snijden ze in dunne plakjes, die we daarna met een theedoek drogen.

We raspen de kazen.

We snijden het gerookte vlees in kleine stukjes.

We bestrijken een ovenschaal of kom met olijfolie en leggen om en om gezouten en gepeperde plakjes aardappel, sjalot, gerookt vlees, verschillende geraspte kazen en tenslotte strooien we er parmezaanse kaas of een andere fijn geraspte kaas overheen, die de topping van deze ovenschotel vormt.

Tot slot gieten we alles over met room en bakken we het in de oven op een temperatuur van 180-200 graden, tot het een gouden kleur heeft gekregen.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaasgratin van verschillende soorten kaas en gerookt vlees

Een kaasovenschotel van verschillende soorten kaas en rokerig vlees is een heerlijk gerecht dat elke kaasliefhebber zal plezieren. Dit gerecht combineert diverse soorten kaas die smelten en een romige structuur creëren, terwijl het rokerige vlees een uitzonderlijke geur en smaak toevoegt. De ovenschotel is gemakkelijk te bereiden en leent zich uitstekend als hoofdgerecht of hapje voor feestelijke gelegenheden. Voor nog interessantere varianten kunt u groenten of kruiden toevoegen die het gerecht tot in de perfectie afmaken. Geniet van deze kaasspecialiteit die de ziel verwarmt!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, voor beginners, aardappelgerechten, gebraden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaasgratin van verschillende soorten kaas en gerookt vlees.

Reactie toevoegen