Runderlende

Runderlende
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 90 minuten
Porties: 5

Sappige en goed gekruide biefstuk is het ideale gerecht dat we ons kunnen veroorloven, hetzij voor feestelijke gelegenheden, hetzij als zondagse specialiteit. Zodra de geur van de uiensaus zich in de keuken verspreidt en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

600 g rundvlees biefstuk
2 uien
3 eetlepels volle mosterd
300 ml bouillon
zout
gemalen peper
olie
Zouklechtka
2-3 eetlepels bloem
150-200 ml water

Kookinstructies

Rundvlees snijden we in plakken, snijden we aan de randen op verschillende plaatsen in en kloppen we aan beide kanten voorzichtig plat. We zouten, peppen en bestrijken het aan beide kanten met mosterd.

We verwijderen de schil van de ui en snijden deze in kleine stukjes. In een pan verhitten we olie, waarin we de ui glazig bakken, daarna voegen we het vlees toe en bakken het kort aan.

Vervolgens voegen we bouillon toe en koken onder het deksel totdat het vlees zacht is, wat ongeveer een uur duurt. Indien nodig voegen we water toe.

We bereiden een deeg van tarwebloem en water. Zodra het vlees zacht is, halen we het uit de pan en zetten we het opzij.

We binden de saus met een bindmiddel en laten het langzaam 20 minuten koken. Indien nodig kunnen we een beetje bouillon of water toevoegen.

Na het koken filteren we de saus, brengen we het vlees terug en laten we het verwarmd worden. We serveren met rijst of knoedels.

Wat u nog niet wist over dit recept Runderlende

Rundvlees entrecote is een populair vleesgerecht dat voornamelijk afkomstig is van rundvlees. Dit stuk vlees, bekend om zijn sappigheid en milde smaak, komt uit het gebied van de rug van het dier. Entrecote wordt vaak bereid op de grill, in de pan of in de oven en wordt geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals aardappelen, groenten of diverse sauzen. Vanwege zijn uitstekende uiterlijk en smaak is rundvlees entrecote een ideale keuze voor een feestelijke tafel of een familiediner.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (59 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: rundvlees, frituren, koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Runderlende.

Reactie toevoegen