Hertenvlees ragout

Hertenvlees ragout
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Verhit olie en bak de ui met het in blokjes gesneden vlees. Voeg zout toe, voeg kruiden toe, giet hete water erbij en laat ongeveer 30 minuten sudderen. In het geval van…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g hertenvlees
1 wortel
1 ui
olie
6 peperkorrels
4 kruidnagels
1 laurierblad
1/2 citroen
zout
1 dl rode wijn
1 eetlepel bessenjam
1 theelepel maïszetmeel

Kookinstructies

Verhit olie en bak de ui met het in blokjes gesneden vlees. Voeg zout en kruiden toe, voeg heet water toe en laat ongeveer 30 minuten stoven. Als het nodig is, passen we heet water aan.

Voeg daarna de jam en citroen toe en laat stoven tot het zacht is.

Neem de citroen en laurierblad, en bind het ragout met een beetje water waarin we maizena hebben opgelost.

Serveer met een garnering van citroen en aardappelen, of gewoon met brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Hertenvlees ragout

Hertenragout is een smakelijk en vullend gerecht dat wordt bereid met jong hertenvlees. Dit gerecht wordt traditioneel gekookt met een aromatische mix van groenten, zoals wortel, selderij en ui, en op smaak gebracht met kruiden zoals tijm of rozemarijn. De uitstekende smaak van de ragout wordt benadrukt door rode wijn en room, die het gerecht een rijke en verfijnde textuur geven. Hertenragout wordt vaak geserveerd met bijgerechten, zoals dumplings of aard puree, en is vooral geliefd in de wintermaanden, wanneer het verwarmt en de smaakpapillen verwent.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (27 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: Groenten, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, herfst, pittig, verstikking, ander vlees, spel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Hertenvlees ragout.

Reactie toevoegen