Hertenvlees ragout

Verhit olie en bak de ui met het in blokjes gesneden vlees. Voeg zout toe, voeg kruiden toe, giet hete water erbij en laat ongeveer 30 minuten sudderen. In het geval van…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g hertenvlees
1 wortel
1 ui
olie
6 peperkorrels
4 kruidnagels
1 laurierblad
1/2 citroen
zout
1 dl rode wijn
1 eetlepel bessenjam
1 theelepel maïszetmeel
Kookinstructies
Verhit olie en bak de ui met het in blokjes gesneden vlees. Voeg zout en kruiden toe, voeg heet water toe en laat ongeveer 30 minuten stoven. Als het nodig is, passen we heet water aan.
Voeg daarna de jam en citroen toe en laat stoven tot het zacht is.
Neem de citroen en laurierblad, en bind het ragout met een beetje water waarin we maizena hebben opgelost.
Serveer met een garnering van citroen en aardappelen, of gewoon met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Hertenvlees ragout
Hertenragout is een smakelijk en vullend gerecht dat wordt bereid met jong hertenvlees. Dit gerecht wordt traditioneel gekookt met een aromatische mix van groenten, zoals wortel, selderij en ui, en op smaak gebracht met kruiden zoals tijm of rozemarijn. De uitstekende smaak van de ragout wordt benadrukt door rode wijn en room, die het gerecht een rijke en verfijnde textuur geven. Hertenragout wordt vaak geserveerd met bijgerechten, zoals dumplings of aard puree, en is vooral geliefd in de wintermaanden, wanneer het verwarmt en de smaakpapillen verwent.