Klassieke mosterd (huisgemaakt)

Klassieke mosterd (huisgemaakt)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Mosterd behoort tot de populairste en meest gebruikte smaakmakers. De toepassing ervan is zeer divers, het kan verbeteren...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

50 g mosterdzaad
2 theelepels suiker
1/4 theelepel zout
2-4 theelepels olie
60-70 ml 8% azijn
60-70 ml water

Kookinstructies

Maïszaden malen we tot een fijn poeder - hiervoor heb ik een elektrische koffiegrinder gebruikt die ik uitsluitend voor deze doeleinden heb, zoals het malen van zaden of het hakken van harde granen voor brooddeeg.

Breng het water met azijn aan de kook en giet het terwijl het nog heet is over de zaden.

Voeg olie, zout en suiker aan het mengsel toe, meng alles grondig en proef. Naar smaak kunnen we de hoeveelheid zout en suiker aanpassen.

Na afkoeling zetten we het in de koelkast, waar de mosterd natuurlijk indikt.

Verse mosterd heeft een sterke azijngeur die met het koelen zowel de smaak als de geur verzwakt.

Wat u nog niet wist over dit recept Klassieke mosterd (huisgemaakt)

Classic mustard is een populaire smaakmaker die gerechten een pittige toets geeft. Het zelf maken thuis is eenvoudig en stelt je in staat om de smaak precies naar jouw wensen aan te passen. De basis ingrediënten zijn mosterdzaadjes, azijn, zout en water. Huisgemaakt mosterd is niet alleen lekkerder dan gekochte, maar ook zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om unieke variaties te creëren. Serveer het bij vlees, salades of als onderdeel van sandwiches en geniet van de geweldige smaak waar je van zult houden!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: conserven, koken, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, ander, pittig, feesten en vieringen, laden, grillen en bbq

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Klassieke mosterd (huisgemaakt).

Reactie toevoegen