Klassieke mosterd (huisgemaakt)

Mosterd behoort tot de populairste en meest gebruikte smaakmakers. De toepassing ervan is zeer divers, het kan verbeteren...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
50 g mosterdzaad
2 theelepels suiker
1/4 theelepel zout
2-4 theelepels olie
60-70 ml 8% azijn
60-70 ml water
Kookinstructies
Maïszaden malen we tot een fijn poeder - hiervoor heb ik een elektrische koffiegrinder gebruikt die ik uitsluitend voor deze doeleinden heb, zoals het malen van zaden of het hakken van harde granen voor brooddeeg.
Breng het water met azijn aan de kook en giet het terwijl het nog heet is over de zaden.
Voeg olie, zout en suiker aan het mengsel toe, meng alles grondig en proef. Naar smaak kunnen we de hoeveelheid zout en suiker aanpassen.
Na afkoeling zetten we het in de koelkast, waar de mosterd natuurlijk indikt.
Verse mosterd heeft een sterke azijngeur die met het koelen zowel de smaak als de geur verzwakt.
Wat u nog niet wist over dit recept Klassieke mosterd (huisgemaakt)
Classic mustard is een populaire smaakmaker die gerechten een pittige toets geeft. Het zelf maken thuis is eenvoudig en stelt je in staat om de smaak precies naar jouw wensen aan te passen. De basis ingrediënten zijn mosterdzaadjes, azijn, zout en water. Huisgemaakt mosterd is niet alleen lekkerder dan gekochte, maar ook zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om unieke variaties te creëren. Serveer het bij vlees, salades of als onderdeel van sandwiches en geniet van de geweldige smaak waar je van zult houden!