Poppen met room-kruidensaus
Recept voor één portie varkenshaas in romige saus met basilicum en tomaten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
150 dkg varkenshaas
1 stuk tomaat
1 lepel olijfolie
1 snufje gedroogde basilicum
saus 1 lepel basilicum pesto
3 dl slagroom
naar smaak steak kruiden
gemalen peper
zout
Kookinstructies
We spoelen de tomaat, snijden deze in plakjes en strooien er basilicumkruiden overheen. We snijden ook de varkenshaas in plakjes, kloppen ze lichtjes plat, voegen zout, peper en steakkruiden toe.
We verhitten olie in de pan en leggen de plakjes van de varkenshaas erin. We bakken ze aan beide kanten bruin en voegen vervolgens de in blokjes gesneden tomaten toe aan het bakvet. We bakken ook de tomaten lichtjes en halen ze eruit. Dan gieten we de room in de pan en voegen we pesto toe. We laten de saus een tijdje koken en op smaak brengen met zout.
We serveren het zo dat we de tomaten op de plakjes varkenshaas leggen en zo stapelen. Vervolgens gieten we er de roomsaus overheen. We kunnen het serveren met gebakken aardappelen of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Poppen met room-kruidensaus
Kip met room-kruiden saus is een delicatesse die de liefhebbers van vleesgerechten zal bekoren. Mals jong varkensvlees, bekend om zijn sappigheid, wordt goudbruin gebraden en geserveerd met een rijke roomsaus, verrijkt met verse kruiden zoals peterselie, bieslook of tijm. Deze combinatie creëert een heerlijke harmonie van smaken die perfect past bij bijgerechten, zoals aardappelknödel of gratin groente. Dit recept is ideaal voor feestelijke gelegenheden of familiediners, waar het alle fijnproevers zal verwennen.