Leverworstsaus op bier
We reinigen de lever en snijden deze fijn. We snijden de geschenpte ui fijn en bakken deze goudbruin in het vet. We voegen de lever toe en bakken deze ook. Daarna voegen we zout en peper naar smaak toe, gevolgd door paprika en komijn. Vervolgens voegen we biertjes toe, dekken af en laten ongeveer 20 minuten sudderen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
saus 200 ml bier
2 snufjes majoraan
2 snufjes gemalen zoete paprika
brood
2 eetlepels reuzel
zout
2 eetlepels bloem
0,5 kg lever
2 snufjes komijn
1 snufje gemalen zwarte peper
3 - 4 teentjes knoflook
2 stuks grote ui
Kookinstructies
Bij voortdurend roeren strooien we bloem erbij en voegen we een beetje koud water toe. Ten slotte voegen we geperste knoflook en majoraan toe, alles naar smaak. We binden het met fijngehakt brood.
We serveren de saus met rijst of dumplings.
Wat u nog niet wist over dit recept Leverworstsaus op bier
Leverworst op bier is een heerlijk en vullend gerecht, populair in de Tsjechische keuken. De belangrijkste ingrediënten zijn kip- of varkenslever, die gesmoord worden met ui en specerijen. Het toevoegen van bier geeft de saus een unieke smaak en aroma. Het wordt meestal geserveerd met dumplings of pasta, en je kunt het ook met brood eten. Deze saus is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam, en is een geweldige keuze voor liefhebbers van vleesschotels.