Popje in Schwarzwaldham met gebakken aardappelen

Popje in Schwarzwaldham met gebakken aardappelen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 4

Varkenshaasje in Schwarzwaldham met gebakken aardappelen is een heel eenvoudig en snel recept. Varkenshaasje biedt bij de bereiding weinig weerstand. Het is vlees dat bereidingsgewijs bereid willig mals wordt, en als je het goed kruiden, wordt het heerlijk sappig. Een intensere smaak komt ook door de ham of bacon. Je moet eerder beginnen met de bijgerecht, omdat het tijdrovender is. We gaan met de voorbereiding van het vlees aan de slag als de aardappelen praktisch bijna gaar zijn. Als we het bakken van de aardappelen willen versnellen, snijden we ze doormidden en snijden we de bovenkant van elke helft in.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

varkenshaas
Zwarte Woud ham
aardappelen
kookroom
blauwschimmelkaas
rozemarijn
tijm
zout
peper
olie

Kookinstructies

Middelgrote aardappelen worden zorgvuldig gewassen en schoongemaakt met een staalborstel. We snijden de aardappelen in stukken, leggen ze in een ovenschaal en bestrijken ze met olie, waarin we van tevoren warm rozmarijn en tijm hebben laten trekken. We voegen zout toe en plaatsen ze in de voorverwarmde oven op 220 °C. We rekenen op een baktijd van 45 minuten tot een uur, de aardappelen moeten goed gaar zijn.

We snijden de filet in stukken van drie centimeter, wikkelen ze in Schwarzwaldham en prikken ze vast met een tandenstoker. We voegen zout en peper toe. In een hete pan gieten we 1-2 eetlepels olie en bakken de medaillons van beide kanten goudbruin, daarna verlagen we de temperatuur, de pan deksels af en laten ze langzaam verder garen. De medaillons moeten sappig en mals blijven.

We verplaatsen de medaillons van de pan naar een kom of braadpan en plaatsen ze in de voorverwarmde oven bij de aardappelen, die op dit moment al gaar moeten zijn; een lange tijd in de hete oven zou het delicate vlees van de filet onnodig uitdrogen.

We gieten een beetje water in de pan met het braadvet, roeren het door, voegen de geraspte blauwschimmelkaas toe, laten de kaas smelten en voegen room toe. We roeren tot het indikt en zetten het vuur uit. Het braadvet mag niet aanbranden, anders wordt de kaassaus bitter.

We serveren de aardappelen op borden, net als de medaillons. Eventueel sap dat de medaillons hebben afgegeven, mengen we door de kaassaus, die we voorzichtig over elke portie gieten.

Wat u nog niet wist over dit recept Popje in Schwarzwaldham met gebakken aardappelen

Varkenshaasje in Zwartewoudham met geroosterde aardappelen is een delicatesse die de malsheid van varkenshaas combineert met de uitgesproken smaak van Zwartewoudham. Varkenshaas is een sappig stuk vlees, waarvan de bereiding precisie vereist om zijn malsheid te behouden. De passend zilte Zwartewoudham omhult het haasje, geeft het een karakteristieke rokerige toets en beschermt het vlees tegen uitdrogen. Geroosterde aardappelen, knapperig gebakken met rozemarijn en olijfolie, vullen dit gerecht aan met hun rustieke smaak. De geweldige combinatie van ingrediënten creëert een harmonieuze smaak die zelfs de meest veeleisende fijnproevers zal tevredenstellen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Varkensvlees
Štítky: aardappelen, ossenhaas, ham, varkenshaas, varkenshaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Popje in Schwarzwaldham met gebakken aardappelen.

Reactie toevoegen