Spaghetti saus
We beginnen met de ui, die we pellen en fijnsnijden. We snijden de salami in blokjes, we kunnen ook wat spek toevoegen. We pellen de knoflook en persen deze.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 pakje spaghetti
1 stuk ui
20 dkg zachte salami
olie
3 eetlepels zoete ketchup
water
3 teentjes knoflook
ter garnering kaas
1 bosje koriander
Kookinstructies
In een pan verhitten we olie en fruiten de ui, waarna we de worst ook aanbakken. Daar voegen we ketchup en een beetje water aan toe, roeren het door en laten het even sudderen.
Ik raad aan om het ook met verse, gehakte koriander te proberen. Dit geeft de saus een klassieke Mexicaanse smaak.
Als laatste voegen we de knoflook toe. Dit laten we nog zo'n 5 minuutjes zachtjes koken en de saus is klaar.
We serveren de saus op de traditionele manier met spaghetti, bestrooid met kaas.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaghetti saus
Spaghetti-saus is een populair gerecht dat niet alleen in Italië, maar over de hele wereld een plek op borden heeft gevonden. Deze heerlijke saus bevat meestal tomaten, knoflook, uien en kruiden, wat een harmonieuze smaak creëert. De saus kan worden verrijkt met gehakt, champignons of groenten, wat verschillende varianten oplevert. Het wordt geserveerd met gekookte spaghetti, die perfect de smaak ervan absorbeert. Het is een ideale keuze voor een snel diner dat het hele gezin zal plezieren.