Raw aardbeientaart
Dadel heb ik een nacht in koud water laten weken om ze zacht te maken. De volgende dag heb ik in de blender de cashewnoten en de uitgelekte dadels gemengd. Deze mix heb ik aangedrukt in...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Op een formulier van 16 cm
300 g gedroogde dadels
150 g cashewnoten
2 eetlepels agavesiroop (je mag meer toevoegen)
250 g volle kokosmelk
aardbeien
Kookinstructies
Ik heb de dadels een nacht in koud water laten staan zodat ze zachter werden.
De volgende dag heb ik de cashewnoten en de uitgelekte dadels in de blender gemixt. Het mengsel heb ik in een met bakpapier beklede taartvorm geduwd en een rand van ongeveer 5 cm hoog gemaakt, zodat de vulling erin paste. Ik heb 6-8 grote aardbeien in blokjes gesneden en op de bodem van de korst gelegd. De kokosmelk heb ik gemengd met agavesiroop en hiermee de taart bestrijkt.
Ik heb de taart minimaal zes uur in de koelkast laten opstijven. Na het uitnemen uit de vorm heb ik hem versierd met gesneden aardbeien.
Wat u nog niet wist over dit recept Raw aardbeientaart
Raw aardbeientaart is een heerlijke dessert die niet alleen liefhebbers van gezond eten aanspreekt. Deze taart is gemaakt van gedroogd fruit, noten en verse aardbeien, wat hem een verfrissende smaak en voedingswaarde geeft. Er is geen bakken nodig, waardoor de taart alle waardevolle voedingsstoffen en enzymen behoudt. Raw aardbeientaart is een ideale keuze voor veganisten en mensen met allergieën, en past perfect bij zomerse feesten of als gezonde snack. Bovendien is de bereiding eenvoudig en snel, wat elke thuisbakker zal waarderen.
Tomas Rohlena