Gepofte kwartels met appels

Gepofte kwartels met appels
Voorbereidingstijd: 70 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Kwartels wassen we eerst grondig en drogen ze af. We pepen ze, bestrooien ze met bloem en bakken ze goudbruin in hete boter aan alle kanten. Daarna halen we de kwartels eruit en roosteren we ze in de boter...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

kwartels
4 appels
boter
bloem
4 EL room
zout
peper

Kookinstructies

Kwartels eerst wassen en afdrogen. Vervolgens op smaak brengen met peper, in bloem wentelen en aan alle kanten aanbraden in hete boter.

Kwartels eruit halen en in de boter plakjes geschild en klokhuisvrij appel aanbraden, die we daarna op een met boter ingevette bakplaat bewaren.

Op de appels plaatsen we de kwartels, gieten room erover, bestrooien met botervlokken, deksel erop en ongeveer dertig minuten bakken.

Daarna deksel afhalen en nog een half uur zonder deksel bakken. Tijdens het bakken regelmatig de kwartels bedruipen met het uitgebakken sap. Gekookte kwartels serveren we met gestoomde rijst.

Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte kwartels met appels

Geroosterde kwartels met appels zijn een delicieus gerecht dat de zachtheid van het vlees van deze kleine vogels combineert met de fruitige zoetheid van sappige appels. De kwartels worden gemarineerd in kruiden en specerijen, wat hun smaak benadrukt. Tijdens het roosteren veranderen de appels in een gekarameliseerde bijgerecht dat het gerecht een unieke harmonie geeft. Dit recept is ideaal voor feestelijke gelegenheden en familiemaaltijden die iedereen graag zal waarderen. Geserveerd met aardappelpuree of een frisse salade worden ze een onvergetelijke culinaire ervaring.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (46 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: frituren, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, gebraden, veeleisend, veeleisend, appels, ander vlees, spel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gepofte kwartels met appels.

Reactie toevoegen