Konijn gebraden op groenten en bier

Konijn gebraden op groenten en bier
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Konijnenvlees kruiden we met zout en peper en laten het even rusten. Ondertussen bereiden we een mix van olie, tomatenpuree, mosterd en water. De ui en knoflook snijden we in kleinere stukken en...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 konijn
grote ui
4-5 teentjes knoflook
2 wortels
3 grotere champignons
250 ml licht bier
Marinade
5 eetlepels olie
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel grove mosterd
theelepel Dijonmosterd
150 ml water
zout
peper
cayennepeper

Kookinstructies

Het vlees van de konijn wordt gezouten en gepeperd en even gemarineerd. Ondertussen bereiden we een mengsel van olie, tomatenpuree, mosterd en water. We snijden de ui en knoflook en voegen deze toe aan de marinade.

We dompelen het konijn grondig in de marinade en zetten het een hele nacht in de koelkast. Twee uur voor het bereiden halen we het uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

We snijden de wortel en champignons in kleinere stukken. We doen het konijn samen met de marinade in een braadslee, voegen de gesneden wortel en champignons toe en overgieten met bier.

We bedekken de braadslee en plaatsen deze in een voorverwarmde oven op 220 graden. We bakken 10 tot 15 minuten, verlagen dan de temperatuur tot 150 graden en bakken langzaam ongeveer 2 uur, tot alles zacht is.

Tijdens het bakken besprenkelen we het vlees af en toe met het bakvocht. Aan het einde van het bakken halen we het deksel van de braadslee en bakken we het vlees verder tot het een mooie kleur heeft. We serveren het met rijst of pasta.

Wat u nog niet wist over dit recept Konijn gebraden op groenten en bier

Konijn gebraden op groenten en bier is een heerlijk en traditioneel gerecht dat je zal betoveren met zijn unieke combinatie van smaken. Het malse konijnenvlees wordt gemarineerd en vervolgens gebraden met verschillende groenten, zoals wortelen, uien en selderij. Bier geeft het gerecht een rijke en diepe smaak die harmonieus samengaat met de delicate groenten. Dit gerecht is ideaal voor familiefeesten of weekendlunches, wanneer je je dierbaren wilt verrassen met iets bijzonders en lekkers.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (50 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: Groenten, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, marineren, ander vlees, konijn

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Konijn gebraden op groenten en bier.

Reactie toevoegen