Paddenstoelenburgers
Voor de geurige champignonburgers gebruiken we ofwel gekochte champignons, of paddenstoelen die we in het bos hebben verzameld. Eerst stoven we de paddenstoelen, daarna mengen we de geweekte bolus, het ei en de specerijen erdoor.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g champignons (of andere paddenstoelen)
1 broodje
150 ml melk
1/2 ui
olie
1 ei
1 teentje knoflook
1 handvol peterselie
snufje nootmuskaat
snufje marjolein
snufje gemalen komijn
zout
paneermeel (naar behoefte)
Voor de panering
bloem
ei
paneermeel
Kookinstructies
Een verkruimeld broodje dompelen we in melk. De ui snijden we fijn. De champignons snijden we in stukken. Peterselie hakken we fijn.
In een kleine hoeveelheid olie fruiten we de ui, daarna voegen we de champignons toe. We voegen zout toe en laten ze even stoven, dan halen we het van het vuur en laten het afkoelen.
Aan de afgekoelde champignonmix voegen we het geplette broodje, het ei, de geperste knoflook, de gehakte peterselie, kruiden, zout toe en binden naar behoefte met paneermeel.
Van het mengsel maken we kleine schijfjes, die we in een triple beslag dopen.
We bakken ze in hete olie aan beide zijden.
We serveren ze met aardappelen en een groentesalade, of ze kunnen ook apart worden geserveerd.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelenburgers
Paddenstoelenburgers zijn een uitstekend gerecht voor paddenstoelenliefhebbers en vegetariërs. Dit delicaat mengsel van fijngehakte paddenstoelen, aardappelen, uien en kruiden wordt gevormd tot schijfjes en vervolgens goudbruin gebakken. De burgers zijn geweldig als hoofdgerecht of als een smakelijke bijgerecht. Ze kunnen geserveerd worden met een verse groentesalade of met puree. Door hun uitstekende smaak en aromatische geur zijn de paddenstoelen in de burgers een ideale keuze voor elke gelegenheid.
Tomas Rohlena