Gefrituurde kaas met ham

Gefrituurde kaas met ham
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Tussen de kaasplakken doen we ham of salami, daarna wikkelen we het in fijne bloem, een ei en paneermeel. Om te voorkomen dat de kaas eruit lekt, wikkelen we het nog een keer in een ei en paneermeel.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 dunne plakken edam
2 plakken ham of hamsalami
1 ei
bloem
paneermeel
olie

Kookinstructies

Plaats ham of salami tussen de kaasplakken, en haal ze daarna door de bloem, het ei en de paneermeel.

Om te voorkomen dat de kaas eruit loopt, wikkelen we het nog een keer in het ei en de paneermeel.

Bak in olie.

Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde kaas met ham

Gefrituurde kaas met ham is een populair Tsjechisch gerecht dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zal plezieren. Dit gerecht bestaat uit kaas, meestal eidam, dat gevuld is met een plakje ham, en vervolgens geheel gepaneerd en goudbruin gefrituurd. Het wordt vaak geserveerd met tartaar saus en een traditionele aardappelsalade. Een andere variant is het serveren met frietjes of zuurkomkommers. Gefrituurde kaas met ham is een typisch vertegenwoordiger van de Tsjechische keuken en is populair in restaurants en op de eettafels thuis.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (48 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, frituren, kinderfeestje, notulen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gefrituurde kaas met ham.

Reactie toevoegen