Gepofte aardappelpuree met gerookt kippenvlees

We koken aardappelen en vervolgens stampen we ze naar believen tot puree. We voegen warme melk en gesmolten boter toe, daarna mengen we geraspte kaas erdoor. Vervolgens scheiden we de eidooiers van…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 aardappelen
dcl melk
boter (stuk)
3 eieren
zout
150 g geraspte kaas (ik gebruikte Grattugiato Fresco – zie foto, kan Parmezaan, Edam, enz.)
5 eetlepels speltmeel (kan ook halfvolkoren zijn)
3 gerookte kippenbouten (ook andere gerookte)
zout
Kookinstructies
Gekookte aardappelen stampen we tot purée, voegen warme melk en gesmolten boter toe en mengen er geraspte kaas doorheen. We scheiden de eidooiers van de eiwitten, kloppen de eidooiers luchtig en voegen bloem toe. Van de eiwitten kloppen we een stijve sneeuw, die we voorzichtig door de aardappelpuree spatelen. De puree moet de juiste consistentie hebben, niet te dun en niet te dik.
We vetten een ovenschaal in en vullen deze met de puree. In een voorverwarmde oven op 150°C bakken we het ongeveer 20 minuten. We plukken het gerookte kippenvlees van de botten en snijden het in stukjes. We duwen de puree naar de zijkanten en plaatsen het vlees in het midden, en bakken vervolgens nog 10 minuten verder, totdat de puree begint te kleuren. We serveren het met verse groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte aardappelpuree met gerookt kippenvlees
Gegratineerde aardappelpuree met gerookte kip is een heerlijk gerecht dat de romigheid van aardappelpuree combineert met de uitgesproken smaak van gerookte kip. Dit gerecht wordt vaak geserveerd als een vullende en voedzame lunch of diner, ideaal voor familie bijeenkomsten. Gerookte kip voegt een geweldige smaakdiepte aan de aardappelen toe en samen met de knapperige gegratineerde laag zorgt het voor een smaakervaring die elke eter zal verrassen. U kunt het ook verrijken door verschillende kruiden en specerijen naar smaak toe te voegen.