Zalm met kruidenroomsaus

Zalm met kruidenroomsaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Als eerste bereiden we de basis voor de kruiden saus. Fijnsnijden we de basilicum en peterselie. In een beetje melk mengen we een lepel meel en roeren dit door de room en de rest van de melk. We laten dit apart staan.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 theelepel komijn
120 g boter
1 zalm
1 stuk citroen
saus 250 ml room
3 - 4 takjes groene peterselie
100 ml melk
1 handvol basilicumblaadjes
zout
1 eetlepel tarwemeel
naar behoefte gemalen zwarte peper
zout

Kookinstructies

Zalmfilets of -steaks besprenkelen we met citroensap, bestrooien we met bloem, voegen we zout en peper toe en bestrooien we met komijn voordat we ze gaan bakken in een pan met gesmolten boter. We bakken ze goudbruin aan beide kanten.

Nadat we de zalm uit de pan hebben gehaald, doen we de gehakte kruiden erin. Na een tijdje gieten we er room en melk bij en voegen we zout naar smaak toe.

We bedekken de zalm met de kruiden-saus, versieren we met citroen en serveren we als bijgerecht aardappelen gekookt naar uw smaak.

Wat u nog niet wist over dit recept Zalm met kruidenroomsaus

Zalm met kruidensaus is een heerlijk en gezond gerecht dat elke visliefhebber zal aanspreken. Dit gerecht combineert de zachte smaak van gebakken zalm met een aromatische saus vol verse kruiden, zoals peterselie, basilicum en dille. De saus geeft de zalm frisheid en verhoogt de smaaksensatie. Serveer met een bijgerecht, zoals gebakken groenten of aardappelen, en geniet van de harmonie van smaken die uw zintuigen verfrissen. Een ideale keuze voor een gezond diner of een feestelijke lunch.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Sauzen, Visvlees, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zalm met kruidenroomsaus.

Reactie toevoegen