Geroosterd konijn
We verdelen het konijn, leggen het met knoflook, doen het in de braadslee, kruiden het met specerijen en zout, bestrooien het met gemalen komijn, voegen gesneden aardappelen en olie toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
konijn
aardappelen
kruiden
zout
knoflook
gemalen komijn
spekplakken
olie
Kookinstructies
We snijden het konijn, vullen het met knoflook, leggen het in een braadpan, kruiden het, zout het en bestrooien het met gemalen komijn. We voegen in stukjes gesneden aardappelen en olie toe. We kunnen het ook de avond van tevoren bereiden.
We bakken het onder een deksel, indien nodig gedurende 2 uur, af en toe roeren of water toevoegen.
Na ongeveer een uur bakken voegen we plakjes bacon toe.
We bakken het onafgedekt gedurende ongeveer 20 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterd konijn
Gegrilde konijn is een populair gerecht in veel keukens, vooral in de mediterrane en Europese traditie. Dit gerecht wordt bereid met een jong konijn, dat gemarineerd is in kruiden en specerijen, vervolgens goudbruin wordt gebraden om een heerlijke knapperige korst te verkrijgen. Het wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals aardappelen, groenten of couscous, en het wordt gewaardeerd om zijn delicate smaak en lage vetgehalte. Gegrilde konijn is geweldig voor feestelijke gelegenheden en familiediners, en brengt de smaak van thuis en traditie mee.
Tomas Rohlena