Gepofte aardappelen met gehakt
Geschild en gewassen aardappelen snijden we in plakjes. Gewassen prei snijden we in ringen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g aardappelen
100 g Engelse spek
1 stuk prei
200 ml room
vulling 1 stuk ei
500 g gehakt
100 g geraspte kaas
naar smaak peper
zout
naar behoefte vet om in te vetten
Kookinstructies
Raspel de kaas fijn en meng het door het gehaktmengsel met het ei. Zout en peper naar smaak toevoegen en goed met de handen doormengen.
Leg op de bodem van de ingevette ovenschaal 1/2 van de in plakjes gesneden aardappelen en bedek dit met het gehaktmengsel. Daarop "verkruimelen" we de gesneden prei en bedekken dit met plakken Engelse spek. De bovenkant bestaat uit de tweede helft van de aardappelen. Kruid naar smaak en zet het in de oven op 180°C om gratineren. Na 20 minuten gieten we er room overheen en zetten het opnieuw dezelfde tijd terug in de oven of tot het mooi roze kleurt.
Serveer onmiddellijk na het uit de oven halen.
Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte aardappelen met gehakt
Aardappelen au gratin met gehakt zijn een traditioneel gerecht dat zowel in smaak als in verzadiging verheugt. Dit recept combineert zachte aardappelen, die goudbruin worden gebakken, met heerlijk gehakt dat meestal op smaak is gebracht met ui en kruiden. Het gerecht wordt meestal in de oven gebakken, wat zorgt voor een geweldige textuur en aroma. Het kan worden geserveerd als hoofdgerecht, ideaal voor gezinslunches of diners. Aardappelen au gratin met gehakt zijn ook populair vanwege hun eenvoudige bereiding en de mogelijkheid tot variaties naar persoonlijke smaak.