Thuisworst
Bereid je een feest, buitenfeest of gewoon een samenzijn met vrienden? Dan komen zelfgemaakte worstjes zeker van pas.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
zout
800 ml water
2 kg rundvlees (nek of schouder)
2 kg varkensschouder (zonder bot)
6 kg varkensbuik (zonder huid, zonder botten)
favoriete specerijen
1 verpakking varkensdarmen
Kookinstructies
Eerst gaan we naar de slager voor kwaliteitsvlees. We bereiden twee containers voor.
Op een snijplank snijden we het rundvlees en zouten het. Hetzelfde doen we met het varkensvlees. Nu zal het vlees rusten (het moet rijpen) bij een temperatuur van 5 - 7°C. Dit gedurende 3 dagen.
Na deze periode malen we 1 kg varkensbuik fijn op de fijne plaat van de gehaktmolen. Hetzelfde doen we met 2 kg rundvlees.
Het overige vlees malen we op de gehaktmolen met de grove plaat (16 mm).
Aan het fijn gemalen vlees voegen we water toe, gemengd met onze favoriete specerijen.
Daarna voegen we het vlees toe dat we al op de grove plaat hebben gemalen.
We mengen de ingrediënten en kneden ze goed door. We vullen de darmen. Daarna gaan we roken op 70°C. We roken ongeveer 5-6 uur. Dan blijft het alleen nog maar om te genieten van heerlijke zelfgemaakte worstjes. Bijna 8 kg smakelijke worstjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Thuisworst
Thuisgemaakte worst vertegenwoordigt een traditionele delicatesse die een onmiskenbare rol speelt in de Tsjechische keuken. De voorbereiding vereist kwaliteitsvlees, meestal varkensvlees, dat zorgvuldig wordt gekruid met knoflook, paprika en verschillende kruiden. De worsten worden vervolgens in darmvellen gestopt en gerookt op lage temperaturen, wat ze een onweerstaanbare smaak en geur geeft. Thuisgemaakte worst is populair niet alleen als hoofdgerecht, maar ook als ingrediënt in soepen of koude schotels. Vanwege hun authentieke smaak en kwaliteitsingrediënten worden worsten beschouwd als een gerecht dat niet alleen verzadigt, maar ook de smaakpapillen verwent.