Uienquiche

Uienquiche
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Van water, bloem, boter en een snufje zout maken we een deeg, dat we een nacht in de koelkast laten rusten. Als we haasten, laten we het deeg in ieder geval minstens 1 uur rusten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

provencaalse kruiden
vulling 150 g gouda
250 g room
olijfolie
2 stuks eidooier
witte wijn
gemalen zwarte peper
150 g spek
6 stuks grote ui
naar smaak zout
indien nodig olijfolie om in te vetten
deeg 1 snufje zout
100 ml lauw water
300 g bloem
125 g boter

Kookinstructies

Doe de in ringen gesneden ui in een hete pan met olie. Voeg de fijngehakte spek toe en blus de pan af met witte wijn. Bak dit totdat de wijn is verdampt, haal dan van het vuur en laat afkoelen. Haal de ui en spek uit de olie, breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.

Neem nu het deeg, rol het uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Neem een taartvorm, vet deze in met olijfolie en bekleed met het uitgerolde deeg, ook langs de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Intussen raspen we de kaas grof, voegen de eidooiers en de room toe. Meng dit alles met het ui-mengsel. Giet dit mengsel in onze vorm en zet in de voorverwarmde oven op 180°C en bak gedurende ongeveer 35 minuten.

Laat de quiche een beetje afkoelen na het bakken en serveer.

Wat u nog niet wist over dit recept Uienquiche

Uienquiche is een heerlijk Frans gerecht dat een knapperige korst combineert met een zachte uienvulling. De uien worden eerst gekarameliseerd, wat ze een zoete smaak geeft, en vervolgens worden ze gemengd met eieren en room. Deze hartige taart is ideaal als hoofdgerecht of voorgerecht en wordt warm of koud geserveerd. Het past perfect bij een salade of een glas wijn. Uienquiche is populair om zijn eenvoud en uitstekende smaak, wat het een geweldige keuze maakt voor familiemaaltijden of feesten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Frans, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Štítky: voorgerecht, Franse keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Uienquiche.

Reactie toevoegen